среда, 28. мај 2014.

Attack On Titan Parfemi....Zaista?

I taman kad ste pomislili da SNK franšiza ne moze da ode dalje sa  eksploatacijom svog fandoma bizarnim idejama za zaradu novca ,oni urade sledece-izbace SNK parfeme.
Da ,parfeme. Mozda se ja ne razumem dovoljno u mentalni sklop prosečnog otakua ,ali izgleda da ova kolekcija parfema ima solidnu prodaju.
Tako da izgleda da ovde nije reč o "izrabljivanju fandoma" već o sjajnom i profesionalnom fanservisu koji je tu da sa preciznošću švajcarskog sata predvidi i zadovolji sve želje fandoma. Ma kakve one bile . I eto sada vam se pruža jedinstvena prilika - da se šetate ulicom i  mirisete kao Levi Ackerman.
Primamljivo znam.
Dišite......


A sto je najgore ova ideja ima svojih draži.  Mislim.... kad malo bolje  razmislite ....Svi mi imamo svoje omiljene likove i svi mi potajno (i javno ) kukamo i lelečemo na sav glas  što ti likovi nisu stvarni . Pa su zato tu i kospleji, fanfikcije (da može da se živi od toga neki od nas bi bili Bil Gejts ) i jastuci za grljenje u ljudskoj veličini sa naštampanim likom Amane Mise.
Zavisi u kojoj ste fazi. I  koliko duboko ste zaglibili....
Poenta je da serija parfema sa mirisom anime likova više nije ništa čudno i zastrašujuće vec prosto realan i logičan korak u ekonomskom mehanizmu ponude i potraznje. I o tome kako su anime likovi postali mnogo privlačniji od živih ljudi od krvi i mesa.


I da ,da naglasim,bitna stvar- ovde NIJE reč o ličnom mirisu likova (zamislimo da postoji ) već o mirisu njihove LIČNOSTI.
Da. Znači ako ste se ponadali da ćete kupovinom i potonjim otvaranjem bočice parfema osetiti miris Levijeve kože -varate se .( Da li samo meni ovo zvuči kao Silence of the Lambs ?? )
Reč je zapravo prefinjenom miksu aroma koji je tim stručnjaka SPECIJALNO dizajnirao sa ciljem  da vam dočara  LIČNOST pojedinog karaktera , opisanu kroz  vaše čulo mirisa naravno.

I opet,na stranu to što i ovo sa "njušenjem ličnosti "  mene podseća na još jedan horor film "Parfem :Priča o Ubici " ,gde fini dečko pravi ulitmativni miris zavodljivosti tako što je isti zgulio sa ljudske kože. Kože 15 do 16 lepih kurtizana ,kad smo već kod toga .(Spoiler :I žasto one moraju da budu mrtve uvek se pitam. Sigurno bi pristale da ih namaže, da ih je samo lepo pitao . Zastita autorskih prava verovatno. Da još neko ne uradi isto. Opasna je ta konkurancija.Parfemska mafija) .

Ali da se manemo mi i horor filmova i morbidnih aluzija. I na stranu to sto se meni čini da čelnici Japanskog fanservisa svoju inspiraciju nalaze u horor filmovima . ( I kako li bi svet izgledao da ga post-apokaliptično oblikuju i upravljaju fandomi . I ogromne kompanije. Just a scary thought,people . Think about it )

Ali da nastavimo ...Mirisi. Sa akcentom na ličnošću.
Dakle ako ste toliko radoznali da želite da saznate kako bi neki od likova SNK mirisao da je u sledećoj inkarnaciji rođen kao bočica parfema  sve sto treba je da izdvojite oko 5700 jena (58 $ ).
Sitnica. Za takvo zadovoljstvo.
Tako na primer Erwin ima muževnu mešavinu  mošusa,ćilibara i sandalovine sa samo tračkom limete,limuna  i lavande (za one nežne i romantične trenutke dok šapuće Leviju na uvo. )
Dok Jean po opisu sa reklame mirise na  "Sveže,zeleno i mlado drvo". Oke shvatili smo....
Minut ćutanja za fandom koji eksplodira.


Tu je naravno i nežni palvokosi Armin ,koji prema sloganu miriše na "Nežnu vanilu sa snagom volje ".
Zaista ko im piše ove slogane , Marina Tucaković ?

Naravno ne brinite ovo je DRUGI serijal parfema (pošto prvi nije bio dovoljan ). U prvom se naravno nalaze Eren, Mikasa i Levi ( A zaiste koga ste očekivali, Baba Vangu ?).
I pošto znam da niste mogli da dočekate  predstavljam vam prvu seriju parfema SNK. Sa svim mirišljavim pojedinostima.
 

Prema službenom opisu Erenov parfem se sastoji iz  visokih tonova bergamota ,limuna ,limete i nane ,srednjih tonova  kardamoma i anisa,dok su nizi tonovi od  kedra ,sandalovine i mošusa.
Što sve prema tvorcima parfema reflektuje " Erenovu direktnu ličnost i rešenost da uništi Titane ".
Znaci sandalovina i mošus u sebi sadrzi ubilački bes, koji je toliko dobro usmeren i efektivno i uspešno naciljan kao kiša u centar Kragujevca ,dok čaj od nane sa limunom miriše kao želja za sisanjem palca.
Setiću se toga kad sledeći put dobijem kijavicu.

Mikasa predstavlja suptilni miks likera ,maline i ruže .Sa jakom osnovom mošusa. Sto znači da mošus treba da naglasi njen snažni  instikt da zastiti Erena i agresivnost pri tome ( kao da joj je reprogramirani Terminator otac ),dok su ruže i maline tu da naglase skrivenu ženstvenost.
Što sve govori da bi ovaj parfem sjajno prošao na Evroviziji . Sledece godine.

I na kraju naravno  :LEVI. Ta-daddam!

Miris Levijeve duše u zlatnom pakovanju. 50 dolara je bagatela.Nista!
 Mogu da zamislim fangirlsice kako se kupaju u ovome. Ali bukvalno. Kako kupuju tri tuceta ovoga i sipaju u kadu. Ili samo tri do četiri kapi. Da zamiriše . Već prema mogućnostima. .
 I mislim da treba da stave naznaku   "nije za piće",neko bi mogao da se zanese slučajno.
Naravno osnova Levijevog parfema su sapun i čistoća (pa šta ste mislili ) .Zatim cvetna sredina ruže ,lotosa i irisa ( za sve one nezne i lepe yaoi trenutke . (za fanfiction inspiraciju samo zamislite mešavinu ovog parfema sa snažnim mošusnim citrusom Erwina Smitha.Zaista što više pisem o ovome sve više ima i ima smisla. Pomozi Bože . )). I na kraju kedar i mošus.Što sve daje najboljeg tabadžiju SNK i Mr. Propera u malom.


Naravno tu  je i Zoe Hange.Čije karakterno  ludilo je opisano kao "Gorka i misteriozna trava ". Zvuči kao turbo folk pesma . Samo haiku.


I to je to . SNK parfemi. Fanbase je privremeno zadovoljan. U naredna dva minuta.
Dok ne izbace Levi kupku. I pastu za zube . (ako već nisu ).
I tako sve u nedogled dok ne dodjemo do gumenih seks lutki na naduvavanje . U obliku Levija.
I specijalna SNK vibrator kolekcija : Erwin-Levi -Eren.  Za šta ja odgovorno tvrdim da vec postoji na "crnom tržištu ".  Iako se o tome ne priča.  Mene moj insekt nikad ne vara.

A ako i nisam u pravu ,uvek mogu da batalim sve i da odem u Japan. I da se zaposlim kao jedan od članova fanservisa. Dogurala bi do vrha sigurno. Imam pravi mentaliltet. Do bola.


A  za vas  koji na žalost niste u Japanu ili vam je 50 dolara za miris sa LIČNOSTI anime karaktera bacanje para (sram Vas bilo ! ) ,uvek možete da otvorite bočicu pervola ,čujem da je na akciji.
Ili da se  setite Sashe kad god jedete pomfrit.
Sreću čine male stvari zaista
A inspiracija je tamo gde je nađes....

.




Manja vreća ,snaga veća- sve je u koncentratu. Levi approves.
https://www.youtube.com/watch?v=JmSkDXRq_t8  - Da osetite Levija blize sebi. U radnji do vas. Na popustu.



1 коментар:

Unknown је рекао...

Merchandising, Merchandising!
Where the real money from the movies is made!

Постави коментар