среда, 7. мај 2014.

LISTA : 6 Drakulinih potomaka u animeu

Vampiri kao zabavni žanr su popularniji nego ikada  i anime u tome naravno nije izuzetak. I u japanskoj pop kulturi imamo dosta primera i obrada ovih popularnih krvopija , bilo da je rec o romantičnom shojo serijalu Vampire Knight ili o utimativanim istrebljivačima poput Helsinga i  Vampire Hunter D-a.
Sve je stvar ukusa ,ali jedno je sigurno -da vampirski žanr u animeu nije ni izbilza završio sa svojim rastom.
I sada vam predstavljamo  6 anime karaktera koji su na naki način povezani sa slavnim Grofom Drakulom.

6. Alucard Von Mosquiton ( Master of Mosquiton )




Master of Mosquiton je shonen manga iz  90-ih godina,koju  napisao Satoru Akahori i Hiroshi Negishi, a crtež je radio Tutsomu Isomata. 
Master of Mosquiton je prica o devojci Inaho koja je stručnjka za vampire i opsednuta time da zauvek bude lepa i mlada.  Ona je ceo život posvetila tome da pronadje izgubljenu  "O-Part" relikviju,koja je i njenoj baki dala večitu mladost .
Ona upoznaje vampira Alucarda Von Mosquitona u katolickoj školi za devojčice. I tu krece zabava....
Alucard veruje za sebe da je pravi ženskaros ,pa je škola prepuna nevinih i neiskusnih katoličkih devojčica za njega logičan izbor. On se zapošljava u školi kao profesor istorije, ali jedino na šta nije računao jeste Inaho ,koja ,umesto da ga milosrdno ubije , ucenjuje ga da bude njen lični rob i sluga.
Odnosno da joj pomogne da pronađe relikviju. 

Manga  je takođe pretvorena i u anime od  6 epizoda.

Mosquiton je sam po sebi prilično čudan lik. On je visok ,mršav,bled i naravno vampir , ali je i takođe toliko i neverovatno smotan da je on sve ali samo ne žastrašujići. On je jednu četvrtinu čovek što znači da se šeta po sred bela dana samo sa naočarima za sunce. Sa druge strane ,jeste ranjiv na ubod kocem ,što mu se prilično često i dešava.  Njegovo srodstvo sa Drakulom je maglovito i pomenuto je samo jednom.

5.Alucard (Helsing)


Alucard je od svih najbliži Bram Stokerovoj slici utimativnog  vampira Drakule. Alucardove moci su dosta slične i uključuju nadljudsku snagu i  sposobnost da prizove čudovišne utvarne pse koji mogu da te rastrgnu. I pretvore u mleveno meso za ćevape. A razlike počinju onog trena  kada ga  Halsing zaposli da se bori protiv Nacista. 

4. Boris Tepes Dracula ( Shaman King)


U serijalu Boris je navodno Drakulin direktni potomak i svoju ljupku ličnost je nasledio od njega - on je manijakalni ubica. On ima plašt kojim može da nabada svoje neprijatelje  (zadnji modni krik ) a  takodje  može da koristi svoju krv kao oružije,transformišući je najčešće  u šiljke ( kompenzujemo nešto ? ) ili u  slepe miševe.

3. Mina Tepes ( Dance In The Vampire  Bund )


Mina je Japanski pokušaj da mit o Drakuli preuzmu i prebace ga u priču o adolescentnim ,maloletnim devojčicama. U još maloletnijim suknjicama. Pardon,u još kracim suknjicama. Lapsus...



Dance in the Vampir Bund  je romantična seinen manga  koju je napisao i ilustrovao Nozomu Tamaki. Manga je pretvorena i u anime od 12 epizoda  a priča prati Minu Tepes,unuku Grofa Drakule (eto je veza ) - princezu i vladarku svih vampira.Pored toga što je slatka i mala  ,što ima roze kosu i što voli da nosi kratke suknjice  ona  takodje  ima i svog zaštitnika Akru.  

Akira je ,kao što mi svi romantično pretpostavljamo ,zapravo vukodlak  i on je istreniran da bude jedno fino i poslušno zaštitnički nastorjeno kučence . On je istreniran da nanjuši sve eksplozive i  bombe, i njegov san je da provede život štiteći svoju gospodaricu u koju je zaljubljen.
Akira je nacrtan da u svojoj ljudskoj formi izgleda kao prilično sladak uke-dečko ( ukusi japanske publike ) dok preobražen izgleda kao prilično bad-ass vukodlak. 
Što opet u pro-zapadnjačkim ženama moze da probudi čudni  nagon ka zoofiliji.... (Lepotica i Zver kompleks )



Ali bas su sladak par ,zar ne ?

Mislim ko  od nas ne bi hteo nesto ovakvo na povodcu ?

A i povodac mogu da razumem ... Deda mora da je ponosan.

 2. D. (Vampire Hunter D) 



Uf....E ovo je vampir!

U dalekoj dalekoj budućnosti dešava se radnja animea Vampire Hunter D. Na planeti  post-apokalpitičnoj zemlji lovac na vampire D. se šeta i od sebe pravi jedan od najboljih vampirskih žanrova ikada. 

U dva filma i 26 novela vampir -lovac znani samo kao D. ,misteriozno se krece kroz polu robotizovani polu magični svet , tamaneci svakakve ale ,bauke  i karakondžule na svom putu.
 I  sve to dok, u stilu misterioznog Klinta Istvuda, jaše svog mehaničkog robotizovanog konja, ne progovara ništa , i samo satire i tamni sve sto mu se nadje na putu. 
Dodajte tome da ovaj Klint Istvud  ima dugu kosu do pojasa ,da je lep do bola ,zgodan da umreš i da ima vampirske zube  i postaje vam jasno žasto je ovo jedan od omiljenih naslova kako ženske tako i muške publike.
Hajde budite iskreni....to nije sramota. Svi mi volimo D-a.





Ne zna se ko lepši ,dal on dal konjče... Braća.





Vampir  lovac D. je dampir, biće nastalo ukrštanjem oca vampira i ljudske majke ,što ga čini savršenim lovcem na vampire. Uz to mu dodaje onu senku misteriozne i mracno-tužne  tragične prošlosti koju mnogi od nas nalaze tako privlačnom. I naravno nezaboravna vokalizacija Hideyuki Tanake ( glumac koji daje glas D-u, ,u Vampire Hunter : Bloodlust ) je još jedan razlog zašto ću ja  u skorijoj  budućnosti opet pogledati ovaj naslov.
A ukoliko već niste ,najtoplije vam ga preporučujem . 
A Drakula ?
Pa u prvom filmu Vamipire Hunter D iz 1985. D. se na kraju filma součava sa svojim ulitimativnim i najžešćim neprijateljem -Grofom Drakulom.  
I da , Dralula u Vampire Hunter D je po meni jedan od njegovih najvernijih, naježešćih i najsurovijih prikaza.  Ovaj anime je zaista dobro odradio posao u  tome kako vampiri zaista treba da izgledaju. 
I šta da rade . Opet, gledajte.


I na kraju kao 6. dodatak naslova koji treba pomenuti ,dodaćemo ovaj samo zbog njegove bizarnosti. Naslov  toliko loš i užasno očajan da jednostavno mora da bude dobar.  Oduzmite od Drakule sve što vredi i što ga čini opasnim i zastrašujićim i dobićete ovaj naslov.  Nesto kao Drakula  parodija sa Stiv Martinom zaista....Samo animirana.

 1. Dracula :Sovereign of the Damned :
Drakula živi mirnim životom u savremenom Bostonu, ali taj život ode naglavačke kada on iz čista mira upadne na satanistički ritual i reši da se povata sa žrtvom. 
Nakon toga sve kreće nizbrdo - pošto nije sposoban da Dolores pije krv ( Dolores  je njegova ljubav i nesuđena satanističak žrtva )  Drakula   umesto toga reši da je ostavi trudnom.  I  dok oni pokusavaju da sačuvaju svoju vezu i brak   njih  juri banda razgnevljenih satanista. Sa Satanom na čelu. 


2 коментара:

Dac X Lee је рекао...

Samo jedna ispravka za Master Mosquiton. Prije mini-serije od 6 epizoda je bila napravljena još jedna serija od oko 26 epizoda, ako se ne varam u vezi broja. Gledala sam to na svom kompjuteru.

Unknown је рекао...

Alucard je glavni tu i kraj priče. Ostali na listi mu nisu ni prineti.
Osim eventualno D'ja, e n anjega bi bio ponosan a za Minu bi rekao: "I have no daughter!"

Постави коментар