уторак, 13. мај 2014.

Manga pobednici 42. godišnjeg strip takmičenja

Asari -Chan manga je pobednik ovogodišnjeg  Japanskog strip takmičenje i osvojila je nagradu  za najbolji crtez  Nagrada je   500,00 jena ( oko 4,900$ ).

Autor ove mange je Maymi Muroyama i ova manga je prvi put objavljena osamdesetih godina. Manga se još uvek objavljuje  i u Febrauaru je izašao 100 tom.Kao jedan od razloga za nagradu žiri je obrazložio da se divi ženi koja je toliko dugo godina uspela da odrzi svoju karijeru kao manga autor ,i to ni manje ni više nago u  gag -žanru.  Kao i da je Asari - Chan manga inspiracija za mnoge autore.

Asari -Chan je komedija o hiperakitvnoj devojčici i insiprisala je anime serijal iz 1982. gosdine koji ima 54 epizode, kao i dugomterazni film iz iste godine. 
Zanr je :Shojuo,Slice of Life  
Rating : G



Dobitnik nagrade na ovom takmičenju je takođe i  Motoka Murakami za svoju mangu Fuichin Tsaichen! (Fuichin Saiken! )


Murakami je za ovu mangu dobio nagradu o izuzetnosti i manga se okreće oko žene koja u predratnom Japanu odlučuje da postane manga autor. Posto tada nije smatrano da je dolično za ženu da bude manga autor , ovo je jedan od zanimljivijih naslova. Ako ništa drugo ono zbog istorijske važnosti.
Murakami je svoju mangu objavio 2013. godine a više o njoj možete saznati ovde http://www.mangaupdates.com/series.html?id=94473

Pored ovog naslova Murakami je još i autor mangi  Musashi no ken  i  Jin.

Нема коментара:

Постави коментар