уторак, 27. мај 2014.

Pevač Aska hospitalizovan nakon hapšenja

Nakon hapšenja 17.maja, zbog posedovanja narkotika, pevač Aska (Šigeaki Mijazaki) iz muzičkog dueta Chage and Aska je doveden u bolnicu u nedelju uveče.Zvaničnici istrage su izjavili da je pedeset šestogodišnji pevač počeo da se žali na glavobolje oko devet sati uveče.

Aska, koji je bio zadržan u policijskoj stanici u Tokiju, je isprva poricao optužbe koje su podnete protiv njega, ali je u petak započeo izjavu pod zakletvom u kojoj  priznaje zloupotrebu ilegalnih supsanci.



Policija je navodno pronašla tablete i prah za koje se veruje da je ekstazi i mnoge druge supstance, kao i ''opremu'' za drogiranje u sobi pevača na odeljenju Minato, šestog i dvanestog aprila. Aska i Askina prijateljica Kasumi Toćinai(37) su oboje bili uhapšeni. Policija istražuje detalje vezane za istragu uključujući i način na koji je droga nabavljena.

Prošlog leta su Chage and Aska odložili svoje ''On your mark''  koncerte okupljanja usled zabrinutosti da je Aska imao privremeni, cerebralni ishemijski napad. Časopisi su kasnije objavili vest da se Aska možda drogirao,ali je pevač negirao ove pretpostavke. On je prokomentarisao svoju bolest na svom zvaničnom sajtu kazavši da nije radio apsolutno ništa ilegalno. Nekoliko proizvoda Chage and Aska su opozvani ili zadržani uključujući animirani, muzički video studija Ghibli za ''On your mark''.

Нема коментара:

Постави коментар