понедељак, 14. април 2014.

Top 7 anime ženskih likova sa najboljom garderobom

Svake godine "fešn blogeri" i televizijske emisije vole da stave na tas najbolje i najgore obučene svetske zvezde. Šta je ko kada obukao, kako mu/joj je stajalo i da li će to biti novi trend? 

Svima je nama uveliko poznato da su anime serije, kao i mange znatno uticale na japansku, kao i svetsku modu. Dovoljno je da spomenemo Harađuku, i svima će na pamet pasti sve te divno obučene lolite, kao i visual kei momci za kojima sve tinejdžerke balave. 

Ove nedelje se susrećemo sa nekim ženskim likovima iz serija koje su odabrali urednici anime news networka, ali da bismo upotpunili osećaj, odlučili smo da pokrenemo i našu sopstvenu temu na bg-anime forumu i da vidimo da li se slažete sa ovom listom i da li imate da dodate neke svoje ideje na to! Kada skupimo dovoljno informacija, odnosno dovoljno predloga za anketu, otvorićemo je, pa ćete moći da izglasate svojih top 10 ženskih likova sa najboljom garderobom!

Ovde šaljite vaše predloge: bg-anime

(Ako odziv bude dovoljno velik, kasnije ćemo otvoriti i anketu za najbolje odevene muške likove) 

Sada ćemo prikazati odabir iz sveta, a, kada se naša anketa završi, objavićemo i nju. :)

7. Maetel (Galaxy Express 999)


Maetel ima dve odevne kombinacije: odeća svemirske princeze, i mnogo poznatija crna bunda i haljina. Njen stil je elegantan i izaziva nostalgičan osećaj. Njena sestra takođe ima dobar smisao za modu budući da ima najviše stila od svih svemirskih pirata na ovoj strani galaksije.

6. Miwako (Paradice Kiss) 


Miwakin stil pozajmljuje sve najbolje aspekte sweet lolita stila oblačenja, iako ponekad može da se oseti i dašak panka - tačno ono što se može očekivati od ljupke devojke koja ima pank-rok dečka. 

5. Kobato (Kobato.)


Kobato, misteriozna devojka sa nevaljalim psom, nosi odeću koja je poprilično konzervativna, ali veoma ženstvena - uglavnom svetle dugačke haljine i šešire. Ostavlja romantičan utisak sweet lolite bez preterane i jezive infantilnosti. Ukratko: lepo, čedno, i veoma pogodno za piknik u nekoj prelepoj bašti. 

4. Kate (Red Garden)


Radnja serije se odvija u ženskom internatu u Njujorku, te se morala obratiti posebna pažnja na stil oblačenja žena i devojaka. Kejtin stil se jedino može opisati kao - vintage; stil 60/70-tih godina prošlog veka koji joj stoji kao saliven. 

3. Makoto Kino (Sailor Moon) 


Makoto je jedna od retkih likova čiju ličnost možete pročitati kroz njenu odeću. Za razliku od drugih likova koji stalno vrte jednu istu paletu boja ili čak jednu kombinaciju, Makoto nosi i sportsku, i elegantnu, i ležernu odeću, što je za svaku pohvalu. Ne boji se da izgleda muškobanjasto, ali s druge strane ume da bude jako ženstvena. 

2. Yuko (XXXHOLiC)



Možete računati na CLAMP da stvori lika sa najekstravagantnijom odećom, poput Yuko. Svaka devojka bi poželela da bar baci pogled u njen orman. Svi njeni luksuzni kimonoi i te prelepe gotik haljine... Ako biste se osvrnuli i na mangu, a ne samo na anime, pronašli bi još mnoštvo predivnih odevnih kombinacija.

1. Nana Osaki (NANA) 


Bez suzdržavanja, Nana je carica. Ona je otelovljenje loše devojke i pank-rok estetike. Njena odeća šalje "ne kači se sa mnom" vajb, iako je u suštini jako divna osoba. Ona je neodoljiva, prosto poželite da se družite, izađete na piće ili na koncert sa njom. Njen stav je čini tako jakom ličnošću, kao i njen stil odevanja, i prosto se ne može zamisliti Nana u nekom drugom izdanju.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Trebali ste da stavite Misu iz Death Note-a. Svi vole goth lolite :3

Анониман је рекао...

Ja bih predlozila Misu Amane, Kilari Tsukishimu, Mimi Kitagami, Kagu Koko i Hiyori Iki :3

Nemanja Popović (Yuspawn) је рекао...

http://www.bg-anime.com/forum/showthread.php?298-Najbolje-odeven-%9Eenski-anime-lik-(prikupljanje-predloga-za-top-10) tu predloži svoje favorite :)

Постави коментар