среда, 23. април 2014.

Kuga iz LIPLICHA kompletno pauzira sa radom


Ovaj bend takođe nije previše poznat, ali trenutno služi kao još jedan od aspekata koje treba istaći kada su visual kei izvođači u pitanju. LIPLICH-ov član, Kuga, odlazi na neograničenu pauzu zbog polipa na glasnim žicama i stanje mu se pogoršava.
Osim što se članovi bendova povređuju na razne načine, gde bubnjari najčešće stradaju zbog bolova u vratu i leđima, vokalisti su jedni od onih koji bivaju skoro uvek desetkovani.
Razlog tome jeste neškolovanost glasa, tako da oni ne umeju da iskontrolišu tehnike kojima se čuva glas, naročito ako urliču ili žele da postignu visoke tonove. Tako je Jui iz nekadašnjeg Vidoll-a imao zakrčenje krvnih sudova u glasnim žicama, Hizumi iz D'espairsRay-a je toliko oštetio glas da ga je nemoguće povratiti, te se bend razišao zbog toga. Heroj ovakvih stvari je definitivno Kyo iz Dir En Grey-a, koji ne samo da je u više od četiri navrata završavao u bolnici zbog povrede glasnih žica, već je i napola gluv na jedno uvo, ali i dalje žari i pali Japanom i svetom.

Нема коментара:

Постави коментар