уторак, 15. април 2014.

All You Need Is Kill roman dobija nastavak



U intervjuu za majsko izdanje  Shueisha's Miracle Jump magazina , pisac Hiroši Sakurazaka je otkrio da radi na nastavku svog romana All you need is Kill. Naučno-fantastični roman je već poslužio kao insipracija za mangu (crtač Takeši Obata, pisac Rjosuke Takeuči) koja je svoju premijeru imala ovog januara u Young Jump magazinu. Roman je takođe osnova za predstojeći holivudski film sa Tomom Kruzom. Sheuisha će ponovo izdati roman sa novim koricama i artworkom ovog juna.

Viz Media je izdala Sakurazakin roman na engleskom 2009. godine. Za korice je bio zadužen Jošitoši ABe  (Serial Experiments Lain, Haibane Renmei). Viz radnju romana opisuje na sledeći način.

Priča je smeštena u budućnosti kada vanzemaljci znani kao Mimiksi napadnu Zemlju. Keiđi Kirija je jedan od mnogobrojnih regruta uguran u borbeni egzoskelet "Jacket" i poslan u borbu. Ali on gine posle samo nekoliko minuta borbe, ne bi sledećeg jutra neobjašnjivo ponovo bio u borbu i iznova i iznova ginuo.
158. dana on dobija poruku od misterioznog saveznika - ženskog vojnika znanog kao Full Metal Bitch. Da li je ona ključ za njegov spas ili za konačnu smrt?


Viz je takođe izdao jednotomsku grafičku novelu koja je adaptirala priču romana. Nik Mamatas  (Move Under Ground) je adaptirao priču a Li Ferguson  (Green Arrow, Miranda Mercury) je bio zadužen za crtež.

U bioskope uskoro stiže i holivudska verzija romana. U glavnim ulogama će se naći: Tom Kruz, Emili Blant, Šarlot Rajli, Bil Pakston, Toni Vej i Marijan Žan-Baptist. Warner Bros je dao sledeći opis filma:

U bliskoj budućnosti, rasa vanzemaljaca, Mimiks, su napali Zemlju uništavajući velike gradove i ostavljajući milione mrtvih za sobom. Nijedna armija nije bila u stanju da izađe na kraj sa njihovom brzinom, okrutnošću i telepatskim moćima. Ali ubrzo armije Zemlje se ujedinjuju da bi poveli veliku ofanzivu protiv hordi vanzemaljaca. Potpukovnik Bil Kejdž (Tom Kruz) je oficir koji dobija, uprkos nedovoljnoj obučenosti, samoubilačku misiju. On ubrzo umire na bojnom polju. Ali on se nakon toga budi na početku tog dana, i shvata da će doživljavati neprekidno taj dan kada umire jer su ga vanzemaljci zarobili u neprekidnu vremensku petlju. Ali nakon svakog ponavaljanja petlje, Kejdž postaje sve obučeniji i spremniji da se uhvati u koštac sa njom. Udružuje se sa vojnikom specijalnih snaga Ritom Vrataskom (Emili Blant) koja je ubila više Mimiksa nego bilo ko na Zemlji. I tako se Kejdž i Rita bore neprekidno u nameri da pronađu rešenje kako da savladaju vanzemaljce i spasu Zemlju…

Film će se premijerno prikazati 30. maja








Нема коментара:

Постави коментар