среда, 9. април 2014.

Live-action Attack on Titans



Anime zajednica je već uskomešana zbog najave dva Attack on Titans anime filma, sada počinje da bruji i o live-action adaptaciji “Shingeki no Kyojin” (Attack on Titans).



Glasine o filmu su krenule da kolaju još prošle godine, nagađalo se da li su istinite ili ne. Početkom 2014 godine, u januaru, SUBARU je izbacio reklamu za Subaru Forester. Ako će se trud, energija i detalji  koji će biti uloženi u snimanje filma meriti prema trudu uloženom u reklamu - može se očekivati dobra ekranizacija ove popularne mange. 
Prilikom snimanja reklama u titane je uloženo mnogo vremena: 4h za šminku ženskog titana, i 7 osoba koje su pomogle da se pokrene samo torzo gigantskog Titana čiji je model bio visok 2m.


Reklama je za samo 4 dana imala preko 5 miliona klikova na zvaničnoj stranici Subaru-a.


Režiser Shinji Higuchi (Evangelion TV serijal i filmovi; asistent režisera na Royal Space Force - The Wings of Honnêamise; specijalni efekti za Gamera: Guardian of the Universe, Gamera 2: Advent of Legion, and Gamera 3: Awakening of Irys filmovi) koji je radio reklamu radiće i na filmu. Za scenario filma je zadužen Yuusuke Watanabe (Dragon Ball Z: Battle of Gods, live-action Gantz, Gantz II: Perfect Answer, 20th Century Boys, Gatchaman), a snimanje će se izvoditi pod budnim okom Hajime Isayama (tvorca mange) lično.



Za sada je potvrđeno da će Haruma Miura imati ulogu u filmu, nagađa se da će igrati Eren Yeager-a iako to još nije zvanično. Miura nije početnik kada su manga/anime adaptacije u pitanju, imao je uloge u Crows Zero II, Gokusen, Kimi ni Todoke i Bloody Monday.

Zna se i lokacija na kojoj će se snimati: Ostrvo Hashima, Nagasaki Perfektura. Ostrvo Hanashima je poznato i kao Gunkanjima, bivše rudarsko naselje koje je zatvoreno 1970 godine. Ostrvo i objekti na njemu su napušteni pa ga često opisuju kao "grad duhova".  





Premijera filma je najavljena za 2015 godinu a sa snimanjem  se kreće početkom leta.



Svi oni srećnici koji se sutra zadese u Kanagawa Lazona Kawasaki Plaza imaće priliku da prisustvuju projekciji gigantskog Titana visokog 60 metara, koju će strimovati "Niconico". 
Ovaj događaj je planiran kako bi se proslavilo 30 miliona prodatih primeraka mange Attack on Titans. Pored projekcije gostovaće i  Yui Ishikawa (Mikasa Ackerman) i Yu Kobayashi (Sasha Braus) sa domaćinom Naoki Yoshida. Projekcije će se održavati i u petak i u subotu uveče gde će pred posetiocima 3D projekcije Erena i Mikase napasti Titana. 



Нема коментара:

Постави коментар