понедељак, 14. април 2014.

Proleće 2014: Preporučene serije

Serije koje su se istakle u ovoj sezoni:

The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior


No Game, No Life


PUCHIM@S 2


Dragonar Academy

 

Riddle Story of Devil


keroro


Dai - Shogun - Great Revolution


Chaika - The Coffin Princess


Knights of Sidonia


SOUL EATER NOT!


Date A Live II


Love Live! School idol project (2. sezona)


Dodatnih 10 naslova vrednih pomena:


Disk Wars: Avengers 


Premijera: 2. april 
Studio: Toei
Žanr: Akcija
Sajt: http://www.disney.co.jp/diskwars/

U ovom naslovu, prenosne sprave za hvatanje znane kao „DISKs“ su razvijene u cilju hvatanja zlikovca. Ipak, zahvajljujući Lokijevim spletkama, i zlikovci i heroji su zapečaćeni u ovim diskovima i raštrkani su po celom svetu. U ovom haosu, petoro dece je dobilo moći kojima mogu da povrate ove heroje kroz program zvan Biokod. Diskove su dobili od Spajdermena i u njima se nalaze: Kapetan Amerika, Ajron men, Tor, Hulk i Osa  koji čine Osvetnike!

 Blade & Soul 


Premijera: 3. april
Studio: Gonzo
Žanr:: Akcija, avantura, fantazija
Sajt: http://www.tbs.co.jp/anime/blade/

Alka je ubica klana Mača. Ona putuje i pokušava da pronađe ženu po imenu Đin Valel, koja je ubila njenog gospodara Hona čija je samrtna želja bila da Alka napusti poziv ubice. Đin je žena demon koja kontroliše energiju haosa i ubija bez ikakvog kajanja za razliku od Alke. Na svom putovanju Alka sreće tri čudne žene, od kojih je svaka velika ratnica.

JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders


Premijera: 5. april
Studio: David Production
Žanr:  Akcija, avantura
Sajt: http://jojo-animation.com/

Priča prati porodicu Džostar, koja je upletena u brojne nedaće sa misterioznom maskom koja ima moć da stvara vampire. Jedan od glavnih neprijatelja porodice Džostar je Dio kog je Džonatan uspeo da porazi, ali je pritom platio previsoku cenu. Krstaši zvezdane prašine prate treću generaciju korisnika "talasa" u porodici Džostar, međutim pošto se Dio vratio u život, kod Džozefa i Džotaroa se bude moći standa po kojima je manga postala popularna širom sveta.

Selector Infected Wixoss 


Premijera: 5. april
Studio: J.C. Staff
Žanr: Naučna fantastika
Sajt: http://selector-wixoss.com/

WIXOSS je kartaška igra popularna među tinejdžerima. Navodno postoje „LRIG“ karte, karte ženskih karaktera sa sopstvenom voljom. Posebne devojke mogu čuti glasove Ruliga, a one koje ih poseduju su poznate kao Selektori. Ti Selektori se bore uz pomoć karti u dimenziji kojoj drugi ljudi ne mogu pristupiti. Priča se da ko pobedi u ovim borbama kao nagradu dobija ispunjenje jedne želje. Ruko Kominato je poslednja devojka koja je pronašla Rulig kartu. Ona joj daje ime Tama, i bez ikakvih objašnjenja biva bačena u život Selektora.

Pretty Rhythm All Star Selection 


Premijera: 5. april
Studio: Tatsunoko Production
Žanr: Komedija, magija
Sajt: http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/prettyrhythm/index2.html/

Mlada devojka Lala je novi Prism show student, i cilj joj je da postane idol. Uči kako da zablista na sceni od prethodnih Prism zvezda. 

Haikyu!! 


Premijera: 6. april 
Studio: Production I.G
Žanr: Sport
Sajt: http://www.j-haikyu.com/anime/index.html/

Šojo Hinata je igrom slučaja zavoleo odbojku. Njegov klub nije imao članova, ali je istrajao u tome i konačno uspeo da se uvuče u prvu i završnu utakmicu srednje škole, gde ih je pregazio tim predvođen igračem po imenu Tobio Kagejama, takođe poznatim pod imenom "Kralj Terena". Želeći osvetu, Hinata se učlanjuje u Karasuno odbojkaški klub... Samo da bi se našao lice u lice sa omraženim Kagejamom.

Ping Pong


Premijera: 11. april
Studio: Tatsunoko Production
Žanr: Sport
Sajt: http://www.pingpong-anime.tv/

Makoto Cukimoto (nadimak Smeško) je tihi srednjoškolac koji ima glasnu drugaricu iz detinjstva po imenu Jukata Hošino (nadimak Peko). Oboje su članovi lokalnog kluba za toni tenis i imaju urođeni talenat za taj sport, iako Smeškova povučena ličnost ne dozvoljava da pobedi Peko ni u jednom meču. Međutim, njihov instruktor primećuje njegov ogroman potencijal i pokušava da ga nauči da bude istrajniji u tom sportu.

Baby Steps


Premijera: 6. april
Studio: Pierrot
Žanr: Romansa, život, turniri
Sajt: http://www9.nhk.or.jp/anime/babysteps/

Maruo Eitiro (Ei-chan) shvata da je nezadovoljan nekim stvarima u životu i da mu nedostaju fizičke vežbe. Jednom prilikom nalazi reklamu za teniski klub i odlučuje da se učlani - istog trenutka se zaljubljuje u tenis. Sa malo iskustva, i još manje fizičke kondicije, pratimo priču o usponima i padovima ovog mladog junaka.

One Week Friends


Premijera: 7. april
Studio: Brains Base 
Žanr: Komedija, drama
Sajt: http://oneweekfriends.com/

Srednjoškolac Juki Hase primećuje da je njegova drugarica iz škole Kaori Fuđimija stalno sama i izgleda mu da nema nijednog prijatelja. Nakon što su se zbližili, Kaori mu otkriva da svakog ponedeljka gubi pamćenje i zaboravlja na sve prijatelje. Uprkos tome, Juki odlučuje da svake nedelje postaje njen najbolji prijatelj.

Brynhildr In The Darkness 


Premijera: 6. april
Studio: Arms
Žanr: Akcija, drama, fantazija
Sajt: http://www.vap.co.jp/gokukoku/

Još od kada je bio dete, Murakami je bio opsednut devojkom koju je zvao Kuroneko. Ona je tvrdila da zna vanzemaljce i da ih je upoznala, ali joj niko nije verovao, čak je i Murakami bio skeptičan. Jednog dana ona odlučuje da mu pokaže vanzemaljce, ali doživljavaju nesreću gde Kuroneko umire, a Murakami ostaje teško povređen. Godine nakon toga prolaze i Murakami čvrsto odlučuje da pronađe dokaz postojanja vanzemaljaca u čast njegove prijateljice. Jednog dana, u njegovu školu dolazi devojka koja ne samo da izgleda kao Kuroneko, već se zove Kurohaneko. Iako ona tvrdi da nikada nije upoznala Murakamija, ima nadljudsku snagu, i čak može da vidi budućnost. 

Za recenzije anime naslova prolećne sezone na engleskom možete posetiti ovaj link.

Uredila Dementhia

1 коментар:

Unknown је рекао...

Mogli ste da pomenete i Mahouka Koukou no Rettousei :P

Постави коментар