четвртак, 10. април 2014.

Sound of Anime - Nujabes



Jun Seba (7.2.1974 god. – 26.2.2010 god.) je bio hip hop producent i DJ iz Japana koji je više bio poznat po svoj umetničkom imenu Nujabes. Osnivač nezavisne izdavačke kuće Hydeout Productions ostaje prepoznatljiv po jazz semplovima. 

 
Njegov doprinos u svetu anime-a je ovekovečen u „Samurai Champloo“ koju je napisao i režirao Shinichiro Watanabe. Ovo je prvi i jedini put da je Nujabes kreirao muziku za neki anime. Stil Nujabes-a je teško opisati, kao što se može i očekivati od nečega što odiše originalnošću i sadrži neku vrstu ličnog pečata. Možemo reći da je u pitanju fuzija hip-hop-a i smooth jazz-a, glavno mesto zauzima klavir koji prate razbacane deonice bubnjeva, razne melodije i jednostavan stabilan bas. Ovaj japanski mag je sve ovo ubacio u svoju savršenu magiju i njome hipnotiše svakoga ko se usudi da sluša. Nije često nastupao uživo i nije se preterano eksponirao u medijima. Omoti albuma su takođe veoma upečatljivi zbog svoje apstraktne pojave. 



U Martu 2010.godine na stranicama vebsajta Hydeout Production je objavljeno da je Jun Seba preminuo 26.2.2010 godine u 36 godina. Uzrok smrti je saobraćajna nesreća u Tokiju. Za sobom je ostavio tri solo albuma Metaphorical Music, Modal Soul i Spiritual State kao i mnoge druge projekte. 




2 коментара:

CoNoP је рекао...

Nujabes je bio najbolji u komponovanju filmske muzike, a jedan od najboljih jazz muzičara uopšte bio je Afro-Amerikanac Freddie Hubbard.

Unknown је рекао...

Slažem se :) http://www.youtube.com/watch?v=QnWRV_X5bKQ

Постави коментар