петак, 6. јун 2014.

Manga I Am a Hero dobija svoju live-action ekranizaciju



Manga sa temmatikom zombi apokalipse autora Hanazawa Kengo ima svoje zasluženo mesto pod reflektorima, nominovana je tri puta za nagradu Manga Taishō a osvojila je i nagradu na 58om Shogakukan Manga Award u kategoriji "general".

Glavni protagonista mange Suzuki Hideo je i sam mangaka, neprivlačan lik koji sanja o velikom uspehu dok u realnosti radi dva posla da bi nekako preživeo, pati od halucinacija zbog premorenosti i trudi se da se probije u svetu mange dok šegrtuje drugom, uspešnom, mangaki. Kako to obično biva, pojavom zombi apokalipse u vidu ZQN virusa njegov život se menja iz korena.


FIlm koji će biti snimljen po ovom manga ostvarenju je delo reditelja Sato Shinsuke koji je tvorac nekih
poznatih naslova kao što su Tokyo Lullaby, The Princess Blade, Spring Snow, Gantz live action filmovi a kao game developer je radio na ostvarenjima Tekken 4 i Red Ninja: End of Honor.

Glavne uloge u filmu su dodeljene Oizumi Yo, Arimura Kasumi i Nagasawa Masami.

Ono što se već sada zna je da će najveći deo filma biti sniman u ruiniranom outlet tržnom centru u Koreji,
a procurela je i vest da su planirane žestoke akcione scene sa kolima. Početa snimanja filma bi trebalo da počne za koji dan i planirano je da se završi u Avgustu ove godine, a u bioskopima film možemo očekuivati u 2015. godini.



Još jedno manga ostvarenje dobija svoju live-action filmovanu verziju. Josei manga stvorena od strane mangake Yoshida Akimi pod nazivom "Umimachi diary" će biti ekranizovana.

"Umimachi diary" izlazi periodično u časopisu Monthly flowers (Shogakukan). manga je osvojila Excellent
Prize (for manga category) na 11om Japan Media Arts Festivalu kao i prvu nagradu na Manga Taisho za 2013. godinu.

Javnost još uvek čeka na detalje oko toga ko će biti glavni gluumci u filmu, film će biti pušten u bioskope
na leto 2015. godine.  

Нема коментара:

Постави коментар