среда, 4. јун 2014.

D.I.D.-ov pevač, Akane, hospitalizovan zbog šizofrenije i bipolarnog poremećaja

Veoma tužne vesti za  visual kei bend D.I.D. kao i za njihove fanove. Nakon što im je otišao gitarista Satoshi, zbog čega su morali da naprave malu pauzu, još loših vesti je zadesilo fanove i članove ovoga benda. Naime, njihov pevač, Akane, za koga se zna da već godinama pati od depresije, početkom maja (a saznalo se danas, što je za očekivati), završio je u bolnici jer su mu dijagnostikovani šizofrenija i bipolarni poremećaj. Članovi još nisu u mogućnosti da komuniciraju direktno sa njim, ali Akane komunicira sa njima putem svoje porodice.

 Imajući u vidu ovakav razvoj događaja, bend će održati preostale koncerte zakazane u Japanu, nakon čega će, krajem avgusta, otići na neograničenu pauzu. Takođe će snimanje novog singla  "Fatal Error Race" biti obustavljeno, kao i otkazana saradnja na projektu sa bendom Arlequin.

U Japanu nije lako pričati o sopstvenim mentalnim poremećajima, tako da je jako teško priznati da je neko bolestan od toga, stoga je bilo potrebno mnogo hrabrosti od strane nadređenih, benda, i porodice, kao i samog pevača, da priznaju da nešto nije u redu. Apeli su upućeni fanovima da ne osuđuju pevača zbog njegove bolesti i da imaju razumevanja za njegovo stanje.

Inače, da podsetimo, članovi grupe D.I.D. (osim bubnjara Issei-ja) su nekada bili članovi veoma popularnog visual kei benda Para:noir.

Нема коментара:

Постави коментар