уторак, 14. јануар 2014.

Sefirotov mač iskovan !!!

Sefirotov mač je iskovan. Tačka.
 Za sve vas koji volite Sefirota bar deseti deo kao i ja, znate šta to znači . Sreća sreća radost. Postoji ,negde. Iskovan je negde. I u prodaji je, takođe negde. I da naglasim, ovo nije verzija od plastike i kartona već od pravog rukom kovanog čelika. I služi za seckanje.
Naravno kvalitet ovog maca ne može da se poredi sa pravim Masamune mačevima ( a šta pa može ) i ovo je iskljucivo rekvizit namenjen kospleju  i sličim zabavama . A  ne tome da se obučete kao Sefirot i da krenete da njime mlatite po ulicama. Što meni naravno nije ni na pamet palo . Ni malo.  Uopšte.                    

Dakle ,podaci. Ovaj mač je iskovao Toni Sveton,holivudski kovač i savetnik za rekvizite . I proces kovanja je objavljen u okviru emisije "Man at Arms " .

    
A pošto je i strastveni ljubitelj animea čika Sveton u svojoj kolekciji ima i Klaudov mac kao i Ičigov Zangetsu. Njihovo stvaranje kao i još mnogo toga možete videti   ovde . Od Torovog Čekića do Assassin's  Creed-a , pa sve do pomenutih  Zangetsua i Klaudovog Bustera.  Ukratko čovek radi ono sto bismo i mi radili da imamo svoju kovačnicu i da znamo da kujemo.
I dok gledam ovaj snimak meni dođe da kažem : " Zbogom faks, mama ,odoh u kovače ! "

                                                                                                              



Нема коментара:

Постави коментар