понедељак, 27. јануар 2014.

Preminuo čuveni voice actor Ichirô Nagai


Čuveni glumac Ichirô Nagai je zateknut u nesvesti u ponedeljak u City hotelu u Hirošimi. Odvezen je u bolnicu, ali je u međuvremenu preminuo. Živeo je 82 godine. 

Nagai je došao u Hirošimu kako bi snimio priču programa lokalne televizijske stanice. Po završetku obroka, odseo je u hotelu u gradu. Pošto se nije odjavio iz sobe u dozvoljeno vreme sledećeg jutra, osoblje hotela je otišlo da proveri da li je tu, kada su ga našli onesvešćenog u kadi. Proglašen je mrtvim pošto je stigao u bolnicu, a uzrok smrti je i dalje nepoznat. Policija trenutno istražuje ceo slučaj.

Nagaijeve mnoge glasovne uloge uključuju Konakii-jiji u nekoliko verzija Gegege no Kitarō serije, dr. Sakezō Sado-aSpace Battleship Yamato seriji, zatim ulogu naratora u prvim filmovima i serijama Mobile Suit Gundam-a, potom famozni Karin-Sama i Tsuru Sennin iz Dragon Ball serije, Netero u Hunter x Hunter animeu koji i dalje izlazi, i mnoge druge

Što se tiče filmova, učestvovao je u sinhronizaciji Harry Potter-a (Dumbledor), kao i Star Wars (Yoda).


Nagaijev dobar kolega i saradnik Toshio Furukava je izjavio kako je u šoku zbog ovog događaja, spomenuvši kako su se nedavno videli. Glumac Akira Kamiya takođe izjavljuje da će se moliti za njega, kao i da će biti večno zahvalan za njegovu dobrotu i mentorstvo. 


Нема коментара:

Постави коментар