понедељак, 17. март 2014.

Konačni rezultati glasanja za najbolji anime u 2013. godini.


Napokon stižemo da objavimo i konačne rezultate glasanja za najbolji anime u prethodnoj godini. Predstavićemo samo prva tri mesta, a ostale rezultate i komentare možete videti na forumu.



1. Psycho-Pass



Naučno fantastična serija koja je mnoge starije gledaoce podsetila na stare dobre dane. Radnja se odvija u budućnosti gde je moguće izmeriti ljudske emocije i time predvideti nečije namere, a samim tim i nečije tendencije ka počinjavanju zločina. Na sreću mnogih, najavljen je film i druga sezona.





2. Attack on Titan

Ljudska rasa se nalazi na ivici egzistencije usled učestale opasnosti od napada titana. Kako bi se ono malo ljudi što je ostalo spaslo, podignuti su veliki zidovi i napravljeno jedinstveno utvrđenje. Problemi nastaju kad titani počnu da divljaju i razvaljuju jedan po jedan zid.
Po mnogima serija godine, manga decenije, i nešto najbolje što je izašlo ikada. Sa druge strane, starija publike shvata zašto je ovo toliko popularno, ali nisu se baš navukli. Odlična ideja, međutim najveću zamerku daju brzini odvijanja radnje...

3. Gin no Saji i Garden of Words
Treće mesto dele serija Gin no Saji (Silver Spoon) i film Garden of Words.



Gin no Saji (Silver Spoon) je serija mangake Arakava Hiromu koja je svoju popularnost i slavu pridobila radom na manga naslovu Full metall alchemist. Serija prati mladog Jugoa Haćikena, koji kako bi pobegao od rigoroznog oca odlazi iz grada i po prvi put se suočava sa životom na selu.
Serija je već u januaru 2014. godine dobila i drugu sezonu.




Garden of Words, iliti Vrt reči kako je preveden kod nas, je film autora Makoto Šinkaia, koji polako ali sigurno osvaja sve veći broj fanova i preti da postane mnogo ozbiljniji igrač na svetskoj sceni.
Film obiluje fantastičnim scenama i prelepim pejzažima obojenim onako kako to samo Šinkai ume.
Priča prati mladog Takaoa koji je veoma rano odlučio da će se baviti izradom obuće i tome je posvetio solidnu količinu vremena. Na klupi u parku nalazi inspiraciju za svoji rad, a jednog dana tu upoznaje misterioznu ženu...

Нема коментара:

Постави коментар