уторак, 25. март 2014.

Bizenghast video igra traži sredstva!

Deset godina nakon svog početka  Bizenghast se vraća...kao video igra. MOŽDA.
Ovaj projekat je zajednički trud između "Cosmic Forces" i originalnog tvorca grafičke novele Alice LeGrow.


Bizenghast je mračna gotska horor prica, sa elementima drame i teške psihologije. Ovu grafičku novelu napisala i nacrtala je Alice LeGrow a objavio je Tokyopop 2005.godine. Novela je završena 2012. zaključno sa 8. volumom (tomom ). Priča je smeštena u Bizenghast,posednuti grad u Novoj Engleskoj, gde živi Dinah,devojčica čiji je zadatak da se  svake noci vraća u opsednuti mauzolej kako bi oslobodila zalutale duše.
Dinah je siroče čiji su roditelji poginuli u saobracajnoj nesreci.  Zbog toga ona još kao mala dolazi u Bizenghast da živi sa svojom tetkom. Dinah u Bizenghastu otkriva da može da vidi duhove koji opsedaju kuću njene tetke,koja je pre toga bila internat , a još ranije bolnica. Dinah niko ne veruje i lekar i njena tetka konstatuju joj šizofreniju. Jednog dana ona nabasa na napuštenu grobnicu (mauzolej ) i nakon što pročita natpis sa grobne poče  ona otkrije da  na njemu stoji njeno ime. Grobna ploča je zapravo ugovor  koji otkriva razlog njene moći ( a mozda i njenog dolaska u Bizenghast ).Po tom ugovoru   ona ima obavezu da se vraća svake noći u grobnicu i da oslobađa zalutale duse. A ako samo jednu noći propusti to da učini vratiće se u mauzolej- ali kao leš.


Zamišljena kao RPG igrica je smeštena unutar sveta Bizenghasta i određeni datum za objavu je zima 2014. , međutim za zavrstetak projekta potrebno je 125 .000 dolara. Za dva dana nakon objavljivanja igrica je sakupila 8.000 dolara. Tako da možda i dobri Samarićani učine ovu igricu mogućom,ko zna. ;-)

A uvod u igricu možete videti OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар