субота, 1. март 2014.

Death Note dobija Real Escape igru za svoju desetogodišnjicu

Na zvaničnom sajtu za mangu/anime/live-action franšizu Death Note je trenutno u toku odbrojavanje... Trećeg marta u podne se odbrojavanje završava, a jedini nagoveštaj onoga šta će se desiti je ova rečenica: "Dodirni ovu svesku i vratiće ti se sva sećanja.". Takođe, kada se kursorom pređe preko ikonice sveske smrti, iznad nje se pojavljuje Ryuk - bog smrti.

Dok fanovi mozgaju o tom nagoveštaju (koje je, najverovatnije, povezano sa desetogodišnjicom franšize - prvo obaveštenje možete naći ovde), najavljen je još jedan događaj vezan za Death Note - "real escape game". Real escape game (REG) su igre u kojoj grupa ljudi mora, uz pomoć nagoveštaja koje dobijaju i svoje sopstvene intuicije, da izađe iz zaključane sobe pre isteka vremenskog limita. REG se najčešće održavaju u Japanu i u skorije vreme su teme bile neke od popularnijih manga/anime naslova (poput Shingeki no Kyojin i Case Closed); u ovoj igri će izazov biti izaći iz sobe za sat vremena, inače će drugi Kira "ubiti" učesnike.

Igra će biti održavana od 30. maja do 27. jula u tajnoj bazi SCRAP-a (organizatora igre) i na jednoj, još uvek nepoznatoj, lokaciji u Osaki.
Karte će se prodavati od 21. marta i koštaće od 2200 do 3300 jena ($22 do $32).

Нема коментара:

Постави коментар