четвртак, 3. јул 2014.

Akatsuki no Yona shōjo fantasy manga dobija TV anime


Ovogodišnje petnaesto izdanje Hakusensha-inog Hana to Yume magazina objavljuje u subotu da je televizijska anime adaptacija Mizuko Kusanagi-jeve shōjo mange Akatsuki no Yona (Yona of the Dawn ili Yona, the girl standing in the blush of dawn)  dobila zeleno svetlo.

Manga je "epska fantasy romansa smeštena u zemlji ruševina." Pošto je Yuna jedina princeza velikog kraljevstva odrastala je sa velikom pažnjom njenog sentimentalnog oca i čuvana od strane njenog druga iz detinjstva/čuvara Haka i drugih. Međutim njena sudbina se menja na njen šesnaesti rođendan, kada njen voljeni rođak Soo-won ubije njenog oca kako bi preuzeo tron. Ona beži u zamak u Hak-ovom rodnom gradu i započinje novi život.

Anime će ujediniti postavu sa prethodne drama adaptacije na CD-u sa novim članovima:

Chiwa Saito kao Yona
Tomoaki Maeno kao Soon Hak
Yūsuke Kobayashi kao Soo-won
Masakazu Morita kao Kija
Nobuhiko Okamoto kao Shin-a
Junichi Suwabe kao Jeha
Hiro Shimono kao Zeno
Junko Minagawa kao Yun

Kazuhiro Yoneda (tehnički direktor za Gekijo-ban Tiger & Bunny - The Rising-, Aquarion Evol) je reditelj anime-a u Studio Perrot-u (The World Is Still Beautiful). Shinchi Inotsume (Hayate the Combat Buttler, Zettai Karen Children) je zadužen za scenarijo serije, a Maho Yoshikawa (Amnesia) dizajnira likove. Kunihiko Ryo (The Twelve Kingdoms, Emma) komponuje muziku sa direktorom zvuka Yukio Nagasaki-jem (Ao Haru Ride, Love Live!).

Mizuho Kusanagi, tvorac Mugen Spiral-a, Game X Rush-a i NG Life-a, lansirao je Akatsuki no Yona mangu 2009. godine a Hakusensha je objavila šetrnaesti tom u Aprilu. U deveti tom mange bila je uključena i drama adaptacije na CD-u.

Tokyopop je objavio dva toma Mugen Spiral-a za Severnu Ameriku 2007. godine, takođe je objavila i Game X Rush i NG Life.

Нема коментара:

Постави коментар