среда, 6. август 2014.

Konačna odjava od bloga



Neko vreme smo se družili na ovom blogu i nadam se da ste uživali. Dok je blog bio aktivan uspeli smo da oformimo sjajan tim koji radi redovno na vestima. Hvala još jednom svim članovima Team28!

Ovo je zvanično poslednja vest koja će biti na blogu, sad se vraćamo na stari sistem vesti nakon što smo ponovo osposobili sajt i digli ga na noge. Nastavljamo druženje ovde:

>>>BG-ANIME PORTAL<<<

понедељак, 28. јул 2014.

Fate/Stay night-ov 'Heaven's Feel' pravac dobija anime

Osoblje nadolazećeg animea je potvrdilo da je pravac iz originalne igre "Heaven's Feel" dobio zeleno svetlo za filmsku adaptaciju. Ovo je bio promo video koji je pušten na dešavanju:



U promo videu su Noriko Shitaya kao Sakura i Noriaki Sugiyama kao Shiro. Takahiro Miura obezbeđuje scenario za film, dok se kuća "ufotable" bavi animacijom.

Napomena: Sledeći pasus sadrži spojlere. (highlight za čitanje)

Priča se vrti oko devojke po imenu Sakura Mato, koja je rođena mlađa sestra Rin Tohsake, ali u detinjstvu ona je usvojena u Mato porodicu, pa im se prezimena ne poklapaju. Tamo je prolazila kroz surove treninge kako bi stekla magične moći. Ona nije trebala da učestvoje u Holy Grail ratu, međutim, nakon što je ostvarila romantičnu vezu sa tipom po imenu Shiro, njena strast i mentalni okovi pucaju i oslobađaju se. Sakura dobija veliku ulogu u tom ratu i prisiljava Shira da krene opasnim putem. 


Anime TV adaptacija "Unlimited Blade Works" pravca će premijerno biti emitovana 4. oktobra u Japanu.


недеља, 27. јул 2014.

Space Brothers #0 - trejler


Zvanični sajt za anime film Uchū Kyōdai #0 (Space Brothers #0) objavio je prvi trejler za ovaj film.
Lik Brian Jay je legendarni astronaut iz animea i mange Space Brothers imaće važnu ulogu u filmu.Film će po prvi put objasniti "prave razloge" zašto Mutta i Hibito žele da odu u svemir. Film će takođe dati više detalja o drugoj svemirskoj braći iz serije o Eddie-u i Brian-u Jay-u.

Dzodzove Bizarne avanture KZP 017 download fansub



Ljubavnici je i dalje u glavi matorog Džodžoa, dok mlađi trpi torturu Stili Dana i sprema se za osvetu.

THMB:



Media indo:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.81fps [V: h264 high L4.0, yuv420p, 1280x720 [default,forced]]
Audio: AAC 44100Hz stereo [A: aac, 44100 Hz, stereo [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: Serbian [srp] (ssa/ass) [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: English [eng] (ssa/ass)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

Download:
BGA Dzodzove Bizarne avanture Krstasi zvezdane prasine 017.mkv 324.7 MB

Download titlovi:
BGA Dzodzove Bizarne avanture Krstasi zvezdane prasine 017.ass 37 KB

субота, 26. јул 2014.

Crunchyroll stream-uje TV anime adaptaciju mange Himegoto


Platforma za distribuciju medija Crunchyroll je u petak objavila da će početi sa stream-ovanjem anime adaptacije mange Himegoto. Prve četiri epizode će specijalnim članovima biti dostupne u ponedeljak u ponoć, a ostalima nedelju dana kasnije.

Crunchyroll će stream-ovati serijal u celom svetu, izuzev ovih država: Bangladeš, Butan, Brunei, Kina, Kambodija, Istočni Timor, Hong Kong, Indija, Indonezija, Koreja, Demokratska Republika Lao Ljudi, Makau, Malazija, Maldivi, Mongolija, Mjanmar, Nepal, Pakistan, Filipini, Singapur, Šri Lanka, Tajvan, Tajland, Vijetnam i Japan.

Priča prati Himea Arikawau, dečaka koga jure strašni ljudi koga spasavaju devojke iz Đačkog Parlamenta njegove škole: 18-Kin-san, predsednica Unko i Bell-senpai. One mu govore da će ga osloboditi od duga pod jednim i jedinim uslovom: da svoj srednjoškolski život provede u ženskoj odeći, služeći kao pas Đačkog Parlamenta.

Deo glumačke postave čine i:


Yūki Kuwahara kao Hime Arikawa


Yuka Matenrō (Yuka Saotome) kao Aruku 18-Kin-san ("Rated 18+-san")


Saki Ono kao President Unko ("Poop")


Hisako Tōjō kao Albertina II (Bell-sempai)


Chinatsu Akasaki kao Kaguya Arikawa 


Minami Tsuda kao No. 1 


Ayane Sakura kao Mitsunaga Oda 


Azusa Tadokoro kao Hiro 


Takeyeki Yanase (direktor animacije za Excel Saga-u i Yu-Gi-Oh! Zexal) će biti direktor ovog animea u Asahi Production i Kazuhi Hyodo (Robot Girls Z, Wanna Be the Strongest in the World) piše i supervizira skripte. Masaaki Sakurai (Demonbane, G-taste, Nozoki Ana) radi dizajn likova. Ženski deo glumačke postave će pevati pod imenom Ai Mai Mii Main ("I My Me Mine") opening "Troublemaker" i ending "Makeup".

Petominutni anime je imao premijeru u Japanu sedmog jula i počeo je da se stream-uje na niconico servisu osmog jula.

Tsukadani je počeo da izdaje mangu u WAa!! 2011. godine, a Ichijinsha je objavio drugi broj mange u aprilu. Tsukadani takođe crta i manga adaptaciju Daitoshokan no Hitsujikai ~Hitori Bocchi no Utahime~.

Naopaka Patema (Sakasama no Patema) download fansub recenzija


Naziv: Naopaka Patema (Sakasama no Patema, サカサマのパテマ)
Vrsta: Film
Godina: 2013.
Režija: Jošiura Jasuhiro
Animacija: Asmik Ace

O filmu:
Patema je mlada devojka koja živi u distopijskom svetu u podzemlju koje je sačinjeno od bezbroj tunela, skrivenih prolaza i neotkrivenih lokacija. Ona gori od želje da otkrije što više toga i da poseti svako mesto, međutim zakon joj brani da odlazi u određene delove podzemlja, a ti delovi su njoj, naravno, najinteresantniji. Kako bi zadovoljila svoju znatiželju ona ipak odlazi u delove gde ne bi smela i jednog dana se susreće sa čovekom koji stoji naopačke, a onda počinje da pada u vis do izlaza iz podzemlja gde otkriva postojanje naopakog sveta... tu počinje njena najveća avantura.


Recenzija:
Na početku filma se vidi arhivski snimak koji pokazuje da je svet kakav danas poznajemo doživeo ogromnu promenu i da je deo sveta postao "naopak". Oni koji su ostali na zemlji su smatrali da je u pitanju Božja kazna i da su naopaki kažnjeni jer su grešnici. Već u prvih par minuta se upoznajemo sa glavnim negativcem, a potom i sa glavnom junakinjom filma, Patemom, i njenim svetom. Film odiše atmosferom stimpanka pomešanom sa postapokaliptičnom postavkom.


Priča:
Oko godinu dana pre nego što je izašao ovaj film imao sam priliku da odgledam igrani film "Upside Down" koji je imao radnju veoma nalik ovoj iz Naopake Pateme. Postavlja se pitanje šta je starije i šta je zapravo original. Nije me mrzelo i bacio sam se na istraživanje i došao do interesantnog intervjua sa režiserom animea, Jasuhirom Jošihurom, gde su ga lično pitali da li je bio inspirisan filmom Upside Down koji je ranije izašao. Jošihuro tvrdi da je tek za vreme izrade svog filma saznao za postojanje igranog filma Upside Down za koji je video samo poster i ništa više, pa čak ni trejler. Takođe kaže da su u februaru 2012. godine objavili kratke anime web epizode, što je bilo dosta pre izlaska američkog igranog filma. Sve u svemu, da li je u pitanju originalna priča ili plagijat prepuštam gledaocima da procene, a ja ću ostaviti tu polemiku za sada po strani.
Najkraće rečeno, pred vama je solidna naučnofantastična priča sa primesama romanse i komedije. Priča je lepo obrađena, ima dovoljno prostora da se obrade osnovni problemi, ali to nije ni približno onome što bi moglo da se ispriča da je u pitanju anime serija ili makar dvočasovni film. Jako mi se dopada kako je predstavljena razlika u svetovima, kao i ideje zašto je došlo do pojave naopakih ljudi. Najveći problem sa Patemom je što je u pitanju samo film u koji su pokušali dosta toga da ubace, ali očigledno nisu mogli sve da razrade, što na momente čini priču "šupljikavom". Ali, kad se sve sagleda, priča je dovoljno interesantna da vas zadrži do samog kraja. Definitivno ne treba očekivati vrhunac režije i pripovedanja, ali je daleko od lošeg i moglo bi se reći da je u pitanju sasvim solidna priča (ako se zanemari postojanje filma Upside Down).


Audio-vizualni doživljaj:
Scene zarđalih cevi, pokvarennih mašina, starih kuća, oronulih krovova i prljavih zidova daju odličan utisak distopijskog sveta u kom se odvija radnja. Svako malo su prikazane scene ostataka starog sveta obraslog u korov i čini se da su scene u nekim delovima namerno zamućene tako da povećavaju osećaj rustike. Da su scene rađene detaljnije ili da su koristili više CGI-a mislim da ne bi postigli ovako dobar efekat. Što se zvuka tiče, velika je pohvala što su autori obratili mnogo pažnje na to kako zvuči govor u podzemlju gde ima pregršt cevi koje stvaraju drugačiji ton za svaki zvuk. Muzika je dobro uklopljena u scene, naravo u pitanju je klasična muzika, koja veoma podseća na muziku koju možete čuti u filmovima studija Ghibli. Takođe, za svaku pohvalu je što su imali hrabrosti da tokom samog filma koriste numeru sa prijatnim ženskim vokalom... šteta što se ne srećemo češće sa ovakvim momentima.


Konačna ocena:
Ideja filma, kao što već rekoh, nije ništa novo ili revolucionarno, ali ima sasvim solidnu podlogu za nešto što bi moglo da bude jako dobro. Verujem da bi više moglo da se prikaže i na bolji način odradi da je film trajao duže, a ovako se jedva provlači kao nešto iznad proseka. Što u sutšini i nije preteško s obzirom na to koliko anime filmova godišnje izađe. Ono što u mnogome izvlači film jesu scene koje su zaista lepo odrađene, a ono što je mene lično osvojilo jesu neočekivani komični momenti koji su u krajnju ruku šarmantni. Atmofera u filmu je jako dobro predstavljena što je možda jedan od glavnih aduta filma koji vas vuče da ga pogledate do kraja. Sve u svemu, ono što smo već mnogo puta imali priliku da doživimo, film koji ima dosta neiskorišćenog potencijala.
Ukoliko volite Fallout postavku pomešanu sa romantičnom komedijom onda je ovo idealan film za vas.
Ocena: 6.5/10


Media info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.976fps [V: H.264 (10-bit) [jpn] (h264 high 10 L5.0, yuv420p10le, 1280x720) [default]]
Audio: AAC 48000Hz 6ch [A: Japanese 5.1 AAC [jpn] (aac, 48000 Hz, 5.1) [default]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: Serbian [srp] (ssa/ass) [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: English [eng] (ssa/ass)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

THMB:


Download:
BGA Naopaka Patema.mkv 1.83 GB

петак, 25. јул 2014.

Snima se BAKUMAN live-action


Popularna Bakuman manga koja je došla iz pera tandema  Tsugumi Ohba i Takeshi Obata čuvenih po svom prethodnom ostvarenju Death Note.

Bakuman je počeo da izlazi kao manga u Weekly Shonen Jump (Shueisha) 2008.godine i izlazio je sve do 2012.godine, manga ima 176 chapter-a raspoređenih u 20 tankobona.




Ovo ostvarenje je zabeležilo veliki uspeh. Manga je u maju ove godine imala preko 15 miliona voluma u opticaju. Pored mange ima i 3 sezone anime-a koje prikazivane od 2010. do 2013. godine i video igru. Ovakav uspeh nije mogao proći bez live-action ekranizacije pa je u maju ove godine započeto sa snimanjem filma.

Radnja mange se fokusira na dva srednjoškolca Moritaka Mashiro i Akito Takagi. Jedan ima talenta za crtanje drugi za pisanje, njih dvojica se udružuju kako bi ostvarili san i postali mangake čija manga izlazi u Shounen Jump magazinu.

Režiser Bakuman live-action filma je Hitoshi Ōne koji se proslavio sa ostvarenjem "Moteki".


Glavne protagoniste u fiolmu igraju Takeshi Satoh (Moritaka Mashiro) i Ryūnosuke Kamiki (Akito Takagi) a nedavno je objavljena i glavna ženska uloga Azuki Miho koju će igrati glumica Komatsu Nana.


Hitoshi Ōne koji će pored toga što režira film biti i pisac scenaria je izjavio: "80% moje ličnosti je formirano zahvaljujući ovoj mangi koju sam čitao kao dete. Oduvek sam želeo da snimim film u kojem će glavni protagonista biti mangaka. Nadao sam se da će Satoshi i Kamiki biti dostupni za film i smatram da je ovo savršen casting. U ovom filmu ću proživeti moj nesotvareni san koji sam imao kao dečak da postanem mangaka." 


Premijera filma je najvaljena za 2015 godinu.

четвртак, 24. јул 2014.

Streamovan teaser za novi Dragon Ball Z film



Teaser za novi Dragon  Ball Z film koji izlazi 2015. godine je stream-ovan. Snimak je premijerno pušten na Fuji TV jutarnjem programu Mezamashi u utorak.



Novi anime projekat je najavljen u septembarskom izdanju Shueisha-inog V Jump magazina. Kreatoru Dragon Ball mange Akira Toriyama-i je lično zahvaljeno na originalnom konceptu, scenariju i dizajnu likova u novom filmu "koji ceo univerzum nestrpljivo iščekuje". Film će debitovati tokom Golden Week praznika sledećeg proleća, i skorašnji flajer otkriva da će direktor animacije za Dragon Ball Z Tadayoshi Yamamuro biti režiser filma.

Toriyama je potvrdio časopisu da će ovaj novi film, kao i prošlogodišnji Dragon Ball Z: Battle of Gods, ispričati novu priču. On namerava da napiše priču kao da je priča nastavak na serijalizaciju originalne mange. Iako nije planirao, on "diže frku oko najsitnijih delova dijaloga", takođe je obećao i više akcionih scena. Nagovestio je da je priča i dalje tajna ali da će biti "veoma smešna".

Da bi naglasio koliki je trud uložio u ovaj film, Toriyama je rekao da je čak i njegov prvi urednik mange pohvalio posao koji je uradio, čak iako njegov urednik to retko radi. Toriyama je uveren da će fanovi potpuno uživati u filmu. On trenutno crta dizajn novih likova, i zamolio njegove fanove da se unapred raduju filmu.   

BGA Sengoku Basara III 003 Fansub download



Sengoku Basara III ili kako je poznatija ova sezona "Svi mrze Iejasua" nastavlja se dalje. Iejasu traži do svih da budu u vezi sa njim... dok se Maeda zaljubljuje.



Media info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.976fps [V: h264 high 10 L5.0, yuv420p10le, 1280x720 [default]]
Audio: AAC 48000Hz stereo [A: aac, 48000 Hz, stereo [default]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: Serbian [srp] (ssa/ass) [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: English [eng] (ssa/ass)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

Download:
BGA Sengoku Basara III - 003.mkv 281.6 MB

Download titlovi:
BGA Sengoku Basara III - 003.ass 35 KB

среда, 23. јул 2014.

L'Arc-en-Ciel i njihov novi singl

L'Arc-en-Ciel, legendarna i, možemo reći, jedna od grupa koja najduže opstaje na visual kei sceni, još od 1991. godine, objavila je novi singl, čak tri godine posle poslednjeg objavljenog. Naziv singla je Everlasting, međutim, iako je najavljen za avgust, singl je rasprodat putem onlajn radnji, uključujući i CD Japan. Za one koje interesuje novi zvuk ovog benda, preostaje samo da se pojavi na torentima, žalost.
Prateći ovo novo izdanje, bend je održao dvodnevni koncert na japanskom olimpijskom stadionu.

уторак, 22. јул 2014.

Warner Bros. otkupio prava za film legendarne video igre Space Invaders



Warner Brothers je dobio filmska prava na Taito i Tomohiro Nishikado-ovu klasičnu arkadnu igru Space Invaders. Warnern je uključio producente Akivu Goldsmana(I Am Legend, Constantine, Paranorman Activity) Džobi Harolda i Torija Tanela u predloženi projekat.

Met Švarc iz Weed Safe House Pictures i Warner Brothers-ov Džesi Erman su takođe uključeni u projekat.

Space Invaders je debitovao u arkadama u Japanu 1978. godine, praćen upoznavanjem u američkim arkadama kasnije te godine. Legendarna igrica postavlja igrača za top koji čuva četiri baze od kolona sporo padajućih vanzemaljaca.

недеља, 20. јул 2014.

Dzodzove Bizarne avanture Krstasi zvezdane prasine 016 fansub download


Družina ide dalje, ovoga puta na kočijama, međutim u pograničnom gradu stvari postaju pomalo čudne...

Media info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.81fps [V: h264 high L4.0, yuv420p, 1280x720 [default,forced]]
Audio: AAC 44100Hz stereo [A: aac, 44100 Hz, stereo [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: Serbian [srp] (ssa/ass) [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: English [eng] (ssa/ass)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

Thmb:



Download:

Download titlovi:


One Piece 3D2Y - specijal

Toei Animation je emitovao promotivni video za One Piece specijal pod imenom One Piece '3D2Y' Ace no Shi wo Koete! Luffy Nakama to no Chikai" (One Piece '3D2Y' Overcome Ace's Death! The Oath With Luffy's Crewmates) koji će se emitovati 30. avgusta na televiziji Fuji.


Specijal će se fokusirati na šifru 3D2Y koju će Lufijeva ekipa morati da dešifruje i dešavaće se tokom dvogodišnjeg treninga Lufijeve ekipe. Specijal će takođe prikazati Lufijev tajni trening sa Rayleigh-om.

Producent Hiroyuki Sakurada je izjavio da će se u specijalu osim Rayleigh i Hancock, između ostalih pojaviti još i Buggy, Mr. 3, Mihawk, Perona i Admiral Sakazuki (Akainu). Autor mange Eiichiro Oda će uraditi dizajn glavnog negativca Bandy World-a koji će imati sposobnosti voća Moa Moa.
World je pobjegao sa 6-tog nivoa Impel Down tokom Marineford bitke i sada teroriše svijet sa svojom bivšom posadom. World Government poziva Seven Warlords-a da srede World-a, ali ih on uspjeva zarobiti.
I sada se Bandy World okreće ka Boa-i Hancock.

Eiichiro Oda je takođe prokomentarisao da fanove očekuje iznenađenje koje ne smiju propustiti.

U poslednjem broju Evangeliouna, u bonus priči će biti novi lik

Flajeri koji su deljeni na događaju Evangelion Exhibit u Yokohama-i, Kannagawa prefekturi, otkrivaju novi originalni ženski lik koji će da se pojavi u dodatnoj mangi koja će moći da se kupi sa poslednjim brojem mange Neon Genesis Evangelion (u ograničenom izdanju). Lik će se nalazio na flajeru na kome je pisalo i: "Yoshuyuki Sadamoto vam daje grube skice likova dok radi na novoj, ograničenoj, verziji mange".
Kao dodatak poslednjem broju NGE mange, ograničeno izdanje će imati: dodatnu mangu; posebno pakovanje; krajeve knjiga za ceo 14-brojni set; sveščicu; Sadamotoove ekskluzivne ilustracije i "Yoshiyuki Sadamoto Working Music CD." (na CDu se nalazi muzika koju je kreator slušao dok je crtao mangu).

Sadamoto je počeo da izdaje mangu u trećem izdanju ikada magazina Monthly SHounen Ace u decembru 1994 - pre nego što se anime pojavio na televiziji. Manga je izlazila (sa prekidima) preko 18 godina i završila se poslednje godine u junu

петак, 18. јул 2014.

HAL fansub download + recenzija




O filmu:
Radnja filma se odvija u bliskoj budućnosti gde je upotreba robota i androida postala uobičajena pojava. Mlada devojka Kurumi u avionskoj nesreći gubi svog momka, Hala,  i potom zapada u duboku depresiju. Njen doktor, u dogovoru sa psihologom i drugim stručnjacima, odlučuje da joj pošalju robota sa likom njenog momka koji ima zadatak da joj pomogne da se psihički stabilizuje i prihvati realnost kako bi nastavila dalje sa normalnim životom... 



Recenzija:
Prvi utisci; Production I.G., WIT studio, hmm... ovo bi moglo da bude interesantno. Kad se pogleda ko je sve radio na filmu, to obećava da će, ako ništa drugo, biti makar zabavan. Međutim, kad se vidi da film traje jedva sat vremena, postavlja se pitanje da li će zaista biti vremena za razvoj zabavne ili iole ozbiljne priče...
Sâm početak je prilično spor i veoma lagano uvodi gledaoce u priču, što je sasvim u redu ako imate vremena za realizaciju na pretek, što nije bio slučaj sa ovim naslovom. Ne ostaje mi ništa drugo osim da se izvalim i odgledam filmić do kraja.




Priča:
Početak filma je jako spor, ali kako se radnja razvija tako se tempo povećava i dovodi do odličnog obrta na samom kraju, zbog kog zapravo najviše i vredi odgledati ovaj film. Na samom početku gledaoci dobijaju lepu temu za razmišljanje, naročito onima koji se bave, ili interesuju za psihologiju. U pitanju je vid terapije sa robotima koji izgledaju i oponašaju preminulu osobu zbog koje je pacijent zapao u stanje depresije. Naravno, ovakav vid terapije postavlja veliko pitanje moralnosti i etičnosti rada sa pacijentima i daje mnogo prostora za razišljanje, no to je već neka druga tema. Kroz film će gledaoci biti uvedeni u odnost između Hala i Kurumi, imaće priliku da vidie po nešto iz njihove prošlosti gde se "idealna" slika o nekim ljudima razbija na param parčad i potvrđuje da slika koju imamo o nekome može biti vrlo netačna, tj. iskrivljena poput odraza u iskrivljenom ogledalu. Ono što najviše karakteriše ovaj film i njegovu priču jeste iznenadan i nenadan preokret koji vas čeka na kraju filma. Ovo definitivno nije prvi film koji je na svom kraju imao (ne)očekivan preokret, ali je sigurno jedan od onih koji je to zaista dobro odradio jer je to malo ko očekivao u ovom filmu.




Audio-vizualni doživljaj:
Dizajn likova je vrlo specifičan, a to se najbolje vidi na dvoje glavnih likova koji imaju drugačije dizajnirane oči, kao i malo detaljnije frizure nego ostali likovi. Kvalitet u dizajnu likova opada u zavisnosti od toga koliko im je vremena posvećeno u samom filmu, što je odlika filmova koji su rađeni sa ograničenim budžetom. Mada, ovo je daleko od najlošijeg dizajna sporednih likova koje sam imao priliku da vidim i verujem da većina ljudi neće to ni primetiti.
Zahvaljujući svom sporom ritmu na početku filma dizajneri i crtači su imali dosta slobodnog prostora da naprave lepe scene prirode i pejzaže malog grada u kom se odvija radnja filma. Boje su dosta svetle, ili kako bi neki to rekli "isprane", za šta je očigledno kriv Makoto Šinkai (5cm per second, She and Her Cat, The Garden of Words,...) i čini se se da ovo postaje standard za anime filmove. Naravno, Hal se ne može pohvaliti tim kvalitetom i brojem lepih pejzaža kao što ste možda navikli kod Šinkaija, ali je doživljaj više nego zadovoljavajuć i za nijansu iznad proseka.
Kada je zvuk u pitanju, čuje se da su se ljudi potrudili da što bolje dočaraju atmosferu, dok su glasovni glumci odradili sasvim pristojan posao. Tokom dobrog dela filma, oko 80%, možete da čujete zvukove ptica, vode, automobila, i drugih činilaca bitnih za dobar doživljaj okruženja. Muzika je prisutna u svim delovima filma gde je to bilo potrebno i odlično je uklopljena u radnju filma.




Konačna ocena:
Film u startu nije mnogo obećavao zbog svog usporenog početka, međutim zahvaljujući lepim scenama i atmosferi gledaoci ostaju uz Hala do kraja. Verovatno bi veći deo filma nekima bio dosadan, ali to je već stvar ukusa i afiniteta. Ono zbog čega je vredno odgledati ovaj film je neočekivana završnica koja je veoma dobro upakovana tako da sve ima smisla. Hal nije namenjen mlađoj publici, i u njemu mogu uživati i muškarci i žene. Ukoliko očekujete dobru akciju i ludu zabavu, zaobiđite ovaj naslov.  U pitanju je jedna neobično dirljiva priča koju ne bi trebalo preskočiti.
Ocena: 7.1/10





Media info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.976fps [V: English [eng] (h264 high L3.1, yuv420p, 1280x720)]
Audio: AAC 48000Hz stereo [A: AAC_2ch [jpn] (aac, 48000 Hz, stereo)]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: Serbian [srp] (ssa/ass) [default,forced]]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [S: English [eng] (ssa/ass)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

THMB:



Download:
BGA HAL.mkv 670.1 MB

четвртак, 17. јул 2014.

When Marnie Was There trejler


Oficijalni vebsajt za Studio Ghibli-jev When Marnie Was There objavio je oficijalni bioskopski trejler za film u sredu. U video je uključena i tematska pesma od Prisile Ahn "Fine on the outside".


Ana: Na ovom svetu postoji magični krug koji niko drugi ne vidi. Postoji unutrašnjost i spoljašnost tog kruga, i ja sam jedna od onih iz spoljašnosti. Ali to nije bitno. Ja...mrzim sebe.
Tekst: Čekaću te kod zaliva. Zauvek...
Tekst: Delo reditelja Hiromasa Yonebayashi-ja
Tekst: Omoide no Marnie (When Marnie Was There)
Marni: Jesi li ok?
Ana: Da
Ana: Da li si ti ljudsko biće? Izgledaš potpuno isto kao devojcica koja se pojavila u mom snu...
Marni: Snu? Ovo nije san.
Marni: Hej, obećaj mi. Neka naše prijateljstvo ostane tajna.
Ana: Da. Biće tajna. Zauvek.
Tekst: Mnogo te volim.
Ana:  Marni....To je previše okrutno.
Marni: Ana! Moja voljena Ana!
Ana: Zašto si me napustila!? Zašto si me izdala!?
Marni: Ana, molim te! Molim te mi reci da mi opraštaš!
Ana: Naravno da ti opraštam! Volim te! Marni!
Tekst: Omoide no Marnie: When Marnie Was There

Film je adaptacija klasične engleske novele za decu od Joan GRobinson sa istim nazivom. U svom drugom filmu, reditelj Hiromasa Yonebayashi (2010. godine Secret World of Arrietty) prebacuje radnju novele iz Velike Britanije u selo u Japanu na obalama Hokaida.

Uloge tumače:

 Šesnaestogodišnja glumica Sara Takatsuki (Black President, OtomenGTODaily Lives of Highschool BoysHaganai) kao Ana

Dvadesetjednogodišnja glumica Kasumi Arimura (Amachan, Hagane no Onna, Clover, Judge) kao Marni

Nanako Matsushima kao Yoriko pomajka jedne od glavnih uloga

Susumu Terajima kao Kiyomasa Ōiwa koji se brine o Ani

Toshie Negoshi kao Kiyomasa-ina žena Secu

Kazuko Yoshiyuki kao član osoblja Baaya u Marsh House gde Ana živi

Hitomi Kuroki kao Hisako, žena koja slika Marsh House portret  

Ostatak uloga uključuje Ryoko Moriyama-u kao ožalošćenu ženu i "TEAM NACS" glumačku trupu sa Hokaida sačinjenu od: Hiroyuki MirosakiYo OizumiKen YasudaTakuma Otoo Shigeyuki Totsugi, kao, nastavnik umetnosti, Dr. Yamashita, Toichi, oficir udruženja komšija i džentlmen, tim redom.

Amazon je postavio opis izdavača originalnog romana:

Ana nema nijednog prijatelja na svetu - dok ne upozna Marni na peščanim dinama. Ali Marni nije sva onakva kakvom se predstavlja...Atmosferska priča o duhovima sa istinama koje pričaju o prijateljstvu, porodicama i usamljenosti. Ana živi sa roditeljima koji su je usvojili, nestašna devojčica bez prijatelja koja je uvek izvan događaja. Onda je poslata u Norfolk da bude sa starim gospodinom i gospođom Peg, gde slobodno trči po peščanoj dini i vodi. Postoji kuća, Marsh House, koju Ana misli da prepoznaje - i uskoro zatim upoznaje čudnu devojčicu zvanu Marni, koja postaje Anin prvi prijatelj. Onda jednog dana Marni nestaje. Nova porodica, Lindsays, se useljava u kuću. Naučivši od Marni toliko toga o prijateljstvu, Ana se sprijatelji sa Lindsays-ovima i otkriva čudnu istinu o Marni, koja nije sva onakvom kakvom se činila...   

Američki izvođač Prisila Ahn je doprinela tematskom pesmom "Fine on the Outside", koju je napisala kada je bila u srednjoj školi. Pesma je prva Studio Ghibli temarska pesma koja je cela na engleskom.

Film počinje sa prikazivanjem u Japanu 19. Jula.