уторак, 17. децембар 2013.

Braća po Svemiru - animirani film uskoro





 Po SF mangi  Space Brothers iliti Braća po svemiru, sledećeg leta biće snimljen animirani film. Mangaka  Chūya Koyama, napisao je u potpunosti novu verziju priče, a režiser TV anime serijala koji još uvek nije završen, Ayumu Watanabe, pod svoje je uzeo rad na filmu  A-1 Pictures.

                        Braći će glasove još jedanput pozajmiti Hiroaki Hirata i Kenn

Priča prati braću, Muta i Hibita Nanba, koji su se kao deca zakleli da će biti astronauti, i pritom jednog dana otići u svemir. Mlađi, Hibito, uspeo je da ostvari svoj dečački san, dok je Muta svoj život nastavio na Zemlji. Međutim, jednog ‘sudbonosnog dana’, stvari se za njega menjaju.

 
Koyama je sa izdavanjem mange počeo 2007.godine u Kodansha Morning časopisu, a naslov koji se sastoji iz 22 toma i spin-off knjižica, rasprodat je u neverovatnih 14 miliona primeraka. Priča je osvojila glavne nagrade i na 56.Shogakukan Manga dodeli nagrada, kao in a 35. Kodansha dodeli nagrada, 2011.

Ne samo da je manga uspela da inspiriše i pokrene proces snimanja i prikazivanja anime TV serijala, kao i igranog filma, sa Shun Ogurijem i Masaki Okadom u glavnim ulogama, već je u najavi i animirani film. Otprilike premijeru možemo očekivati na leto, naredne godine.

 Distributer za film, Warner Brothers, 15.novembra je registrovao domen uchukyodai-movie.com,  a na sajtu pomenutog domena stoji citat: 

‘Šta vam prvo padne na pamet kada pomislite na reč ‘astronaut’ ?’




6 коментара:

Unknown је рекао...

Čuo sam jako pozitivne kritike na temu te mange i imam nameru da je pročitam u jednom omentu.

Knez Milos је рекао...

"U najavi igrani film"? Ima sigurno jedno godinu dana kako je izasao taj film, pa cak sam ga i ja gledao pre jedno mesec dana. Jedino ako je najava za drugi deo...?

P.S. Je l' to toliko otisao dodjavola forum kad ste morali da dizete ovakav blog? Je l' na kraju kriv bio onaj virus ili nesto drugo?

Unknown је рекао...

Hosting je u pitanju, a što se same vesti tiče to će morati da nam odgovori ChiEn...
I kad se vrati forum nastavićemo sa ovakvim načinom izveštavanja jer ovo barem ne može da crkne zbog nečije neodgovornosti...

Unknown је рекао...

Sad videh, ti pričaš o igranom filmu, a u vesti o animeu...

Knez Milos је рекао...

Video sam da je uglavnom o animiranom - u pocetnom delu vesti, ali onda se pominje i taj neki igrani film, evo citiram ", već je u najavi i igrani film". Pa mi je taj deo cudan. Animirani cu naravno gledati kad izadje, bas me zanima kako/koliko su izmenili pricu. U principu kada bi iz serije samo izbacili neke viskove i pojacali vizuelni efekat, to bi vec moglo da bude dobro.

ChiEn је рекао...

Dakle, greška je velika, i izvinjavam se pošto sam u procesu prevođenja skroz odlutala, i u međuvremenu pobrkala igrani i animirani film. U pitanju jeste animirani film koji se očekuje za 2014.godinu. Ovo je već trivijalno, ali sam čak i slike uspela da ispretumbam. No, hvala na ukazanoj greški i neće se ponoviti.

Постави коментар