понедељак, 30. децембар 2013.

Nova serija reditelja "Tiger & Bunny" - Shingeki no Bahamut Genesis


Japanska kompanija igara Cygames otvorila je sajt da najavi Shingeki no Bahamut Genesis - anime adaptaciju svoje kartaške igre Rage of Bahamut. Keiichi Satou (Karas, Tiger & Bunny) režira "vizuelnu fantaziju" u anime studiju MAPPA (Sakamichi no Apollon, Hajime no Ippo: The Fighting! - Rising), a scenario potpisuje Keiichi Hasegawa (The Big O, Astro Boy 2003). Naoyuki Onda (Berserk filmovi, Ergo Proxy) dizajnira likove i nadgleda animaciju, a Yoshihiro Ike (Freedom, Tiger & Bunny) komponuje muziku.


Franšiza igara je već inspirisala seriju reklama na kojima su radili reditelj Kenji Kamiyama (GitS: SAC, Eden of the East) i muzičarka Yoko Kanno (Cowboy Bebop).

недеља, 29. децембар 2013.

Fafner Exodus dobija nastavak


Zvanični sajt anime studia XEBEC zwei postavio je trejler za njihov novi projekat tj. nastavak animea Fafner pod imenom Sōkyū no Fafner: Dead Agressor: Exodus koji će početi sa emitovanjem na jesen sledeće godine.



Trejler nas upoznaje sa Fafnerom, jedinom nadom čovječanstva u borbi protiv vanzemaljaca zvanih Festum. Iako se mir povratio na Zemlju, rat se još uvijek nije završio. Radnja planiranih 26 epizoda dešava se u 2151. godini, dvije i po godine poslije radnje filma Sōkyū no Fafner: Dead Aggressor: Heaven and Earth. Projekta za 10-to godišnjicu animea će ponovo okupiti originalnu osoblje koje je radilo na prvom animeu, uključujući režisera Nobuyoshi Habara. Tow Ubukata je zadužen za scenario, producent je Gou Nakanishi (King Records).


Originalni kreator : Xebec
Producent : Gou Nakanishi
Scenario : Tow Ubukata
Dizajn likova : Hisashi Hirai
Mecha dizajn : Naohiro Washio
3D CG Direktor : Eiji Inomoto
Direktor fotografije : Takashi Aoki
Zvuk : Masafumi Mima
Muzika : Tsuneyoshi Saito
Theme Song Performance : Angela
Režiser : Nobuyoshi Habara
Studio : XEBEC zwei
Glavni režiser : Takashi Noto

субота, 28. децембар 2013.

Tamayura - More Aggressive Anime dobija originalnu video animaciju u junu 2014.






Sajt  ’’Amazon Japan’’  je tv anime seriju Tamayura - More Aggressive stavio na spisak anime serija koje treba da dobiju svoju originalnu video animaciju(OVA) sledeće godine. Tridesetominutna anime serija će sedmog juna biti dostupna na blu rej i DVD diskovima. Anime će prikazati i neemitovanu epizodu 8.5.
Ekipa sa televizije se vraća za OVA, s režiserom Junići Satom, scenaristom Reiko Jošidom i kreatorem likova Haruka Iizukom. Ai Kajano i Nao Tojama će pozajmljivati glasove novim likovima koji će se pojaviti u drugoj sezoni- Kanae Mitani i Tomo-chan. Video će prikazati pesmu Maaje Sakamoto za najavnu špicu, a pesmu Megumi Nakađime kao odjavnu špicu iz serije.

I blu rej i DVD diskovi će sadržati video verziju "Tamayuradio ~More Aggresive~ Special Edition" radio emisije, audio komentare  i duplo pakovanje disk izdanja. Prvo izdanje kopija će biti poslato sa tri fotografije : dve ‘’za uspomenu’’ i jedna nova ilustrovana.
Blu rej diskovi će se prodavati za  5,400 jena( oko 52 američkih dolara), a DVD izdanje će biti 4,104 jena(39 američkih dolara).

Tamayura - More Aggressive, nastavak anime Tamayura – Hitotose, premijerno bio prikazan trećeg jula. U novoj sezoni, Fu iznenađuje ostale likove svojim planom da osnuje fotografsku sekciju(klub). Ona nailazi na probleme s regrutovanjem članova kod novih studenata, ali onda upoznaje devojku po imenu Kanae Mitani. I njen hobi je fotografija i koristi Pentax Q kameru. Ona ima običaj da previše razmišlja o stvarima i na kraju ne uspeva ništa da preduzme.

Anime mirai projekat - download


Anime Mirai je projekat započet 2010. godine u Japanu koji za cilj ima promociju mladih japanskih animatora. Vlada je izdvojila određene fondove i u saradnji sa nekim od najpoznatijih studija za animaciju omogućila mladim autorima da naprave po jedan kratak film u trajanju od po 24 minuta gde je trebalo da pokažu svoje umeće.


Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi (Arve Rezle: Mehaničke vile) - ANIDB - je jedini Anime Mirai film koji nije nastao prema originalnom scenariju, već po romanu Jua Jamagućija. Priča zapravo predstavlja sajberpank bajku, u kojoj pratimo dečaka koji se bori da povrati dušu svoje mlađe sestre, nestalu u virtuelnom prostoru.
 Arve Rezzle - download


Bilijar smrti - ANIDB - Mladić i star završavaju, ne znaju ni sami kako, u baru gde se nalaze hostesa i barmen. Nakon popijenog pića kreće bilijar koji će odlučiti o njihovoj sudbini.
Bilijar smrti - download


Djudju igračka na naduvavanje - Pukapuka Dudu - ANIDB - (molimo prisutne da se ne smeju naslovu) predstavlja ostvarenje okrenuto ka mlađoj publici, a odlikuje se živopisnom animacijom podvodnog sveta.
Djudju igračka na naduvavanje - download


Gledam svoja posla - Shiranpuri - ANIDB - Priča inspirisana borbom protiv nasilja među decom u školi.
Gledam svoja posla - Shiranpuri - download


Guda - Buta - ANIDB - Jedan od retkih anime filmova gde su likovi životinje. Kicune je sin bogatog trgovca kog kidnašuju pirati kad on nađe mapu sa zakopanim blagom, a njegova jedina nada za spas je Buta, plaćeni samuraj.
Guda - Buta - download


Jedan-udarac Kizuna - Kizuna Ichigeki - ANIDB -Jedinstveni omaž ili parodija na neke od najpopularnije anime serije provučeni kroz jednostavnu, ali simpatičnu, pričicu o devojčici Kizuni.
Jedan udarac Kizuna - download



Patuljci iz komode - Tansu Warashi -ANIDB - Priča o devojci koja se seli u veliki grad i o ormaru koji joj majka šalje kao poklon...
Patuljci iz komode - Tansu Warashi - download


Little Witch Academia  (Škola za male veštice) - ANIDB - je do sada apsolutno najuspešniji film koji je Anime Mirai projekat izbacio. Filmić je postao čak toliko popularan da su na Kickstarteru u rekordnom roku sakupljeni novci da se animira druga epizoda (a možda čak i čitava serija).
Little Witch Academia  (Škola za male veštice) - download


Wasurenagumo - ANIDB - je priča o prodavcu antikvarnih knjiga koji za misterioznu mušteriju nabavlja redak stari svitak na kome je zabeležena legenda o pauku koji je zamalo sravnio Edo sa zemljom. Nedugo potom, neobičan pauk će ušetati i u njegov život.
Wasurenagumo - download


Super povrce - Torracman - ANIDB - Samo skinite i odgledajte... NO COMMENT!
Super povrce -Torracman - download


Ryo  (Rjo) - ANIDB - je kratka priča o dečaku koji je prilikom napada na Japan ostao bez oca i završava u internatu za obuku vojnika. Igrom slučaja pod svoju zaštitu prima ga Rjoma koji ga prihvata kao sina. Šogunat ubrzo vraća vlast caru i sve ono za šta se Rjoma borio propada.
Ryo  (Rjo) - download






петак, 27. децембар 2013.

FUDANJUKU izdaje prvi sing od odlaska R.Renjij-a


FUDANJUKU je ženski cross-dressing bend koji je nedavno izdao svoj 12-ti singl. U ovoj godini devojke su imale velikih problema jer je jedna članica Ruhara Renji zbog zdravstvenih problema morala da napusti grupu.

Bend sada ima 7 članova i ovo je prvi singl koji izdaju u ovakvom sastavu. Povodom novog singla su pustile na i spot  "Chenmen Tengoku"


Video je specifičan po tome što svaka od članca ima svoje "mesto pod reflektorima" gde izjavljuju ljubav.
Bonus vest koja je nevezana za devojke vezana je za voice actor-a Ono Kensho kojeg svi znamo kao glas  Kuroko Tetsuya iz anime-a "Kuroko's Basket" je dao svoj glas u sinhronizaciji Harry Potter-a. 

Ono će 26. februara 2014. godine izdati svoj prvi singl. Njegova debi pesma"FANTASTIC TUNE" će biti korišćena kao ending numera za drugu sezonu  'Kuroko no Basket'. Pesma je opisana kao mešavina hard i heavy zvuka. 





четвртак, 26. децембар 2013.

Captain Earth sledećeg proleća


Zvanični sajt Captain Earth, predstojećeg TV animea studija BONES (Space Dandy, FMA: Brotherhood), nedavno je otvoren sa prvim promotivnim snimkom.


Priča počinje kada Daichi Manatsu, jedne večeri pre letnjeg raspusta, iznenada primeti misterioznu, kružnu dugu kako lebdi u oblacima iznad Tanegašima ostrva. Siguran da je video tu dugu pre, Daichi kreće na ostrvo koje je dom svemirskog centra. Stigavši na mesto puno kompleksnih emocija - misterija slučajne smrti njegovog oca i zagonetna sećanja dečaka i devojčica koje je upoznao u detinjstvu - Daichi se susreće sa robotom "Earth Engine." Meta je "Kirutogangu" - tajanstvena, mehanička forma života koja napada sa Urana. Sada kada zvezde na nebu sjaje, zavese otkrivaju bitku i Daichi je upitan, "Da li si ti kapetan?"

Za ovaj projekat, studio BONES ponovo okuplja reditelja Igarashi Takuya, asistenta Asai Yoshiyuki, i scenaristu Enokido Youji, koji su prethodno sarađivali na seriji Star Driver. Enokido je pomenuo da, dok je Star Driver bila "školska robot priča," Captain Earth će biti tradicionalan mecha anime.

Ishino Satoshi (No.6) dizajnira likove i nadgleda animaciju, dok celokupnom dizajnu serije doprinose veterani poput Koyama Shigeto (TTGL, Eureka Seven) i Takakura Takeshi (Uchuu Senkan Yamato 2199, Planetes). Za umetničku režiju su zaduženi Etou Kouji i Yanaka Masaru (Steins;Gate, Fate/Zero).

Serija počinje u aprilu.

среда, 25. децембар 2013.

Treći trejler za anime "Hamatora"

Avex je u utorak izbacio treći promotivni video za anime "Hamatora" - "misterija sa supermoćima x borbe koje zabavljaju" mixed-media projekat. Video sadrži uvodnu pesmu koja se zove "Flat" koju izvode livetune i Yūki Ozaki iz benda Galileo Galilei.



Na početku videa se definiše šta su "Minimum" ili "mala čuda" - specijalne nasledne moći otkrivene u veoma malom broju ljudi. Oni koji poseduju tu moć se zovu "čuvari Minimuma".

Nakon toga, video prikazuje neke članove glumačke postave koja daje glasove likovima:

Ryota Ohsakua  je Nice, slobodoumni partner u "Hamatora" detektivskoj agenciji


Wataru Haranoa  je Murasaki, empatični partner u "Hamatora" detektivskoj agenciji


Emiri Katō  je Hajime, devojka sa amnezijom koja jede puno i često


Hiroshi Kamiya je Art, policajac koji odavno zna detektive "Hamatore"



Kiyono Yasuno je Koneko, posrednik "Hamatore"



Jun Fukuyama - Birthday, bezbrižnog majstora-za-sve u Yokohami



Yūichi Nakamura - Ratio, doktor koji im pomaže u poslu



Eri Kitamura - Honey, briljantni naučnik


Katsuki Murase - Three, nežno "čudovište" koje čuva Honey



Atsushi Ono - Master, vlasnik lokala "Caffe Nowhere" gde se članovi "Hamatore" sreću



Yousuke Akimoto - Gasuke, policajac i Artov saradnik



Takuya Eguchi - Mao, 'trgovac informacijama' koji živi u Chinatown-u



Nobuhiko Okamoto - Seo, srednjoškolac koji je dao određeni slučaj "Hamatori"



Ayaka Ohashi - Rei, srednjoškolac i Seoova prijateljica iz detinjstva



Partneri Nice i Murasaki su oformili detektivsku agenciju zvanu "Hamatora" u Jokohami 2014. godine, ali njihova "kancelarija" je sto u kafiću "Nigde" gde oni i njihovi prijatelji čekaju mušterije. Njihov stari prijatelj, policajac čije je ime Art, unajmljuje ih da mu pomognu u slučaju serije ubistava na kome radi i oni zajedno otkrivaju da su sve žrtve "čuvari Minimuma". Nice i Murasaki, pošto su i sami "čuvari Minimuma", su uvučeni u ovaj slučaj - želeli oni to ili ne.

Na "Hamatori" sarađuju producent Seiji Kishi (Danganronpa, Persona 4 The Animation, Angel Beats!), scenarista Yukinori Kitajima (428 ~Fūsa Sareta Shibuya de~, Senran Kagura, Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney) i Yūki Kodama koji smišlja likove (Blood Lad manga). Touko Machida (The IDOLM@STER) i Jun Kumagai (Persona 4 scripts) rade na skriptama za anime, a Fantasista Utamaro je zadužen za boje. Makoto Yoshimori (Durarara!!) piše pozadinsku muziku u DIVE II Entertainment. Yū Wazu adaptira Kodamine dizajne u novom anime studiju NAZ (Take Your Way, assistance on Danganronpa and Devil Survivor 2). Hiroshi Kimura (Haitai Nanafa, Recorder and Randsell) je direktor.

Džodžove bizarne avanture - 3 deo - tizer




Zvanično je najavljen i treći deo serijala o Džostar porodici i njihovim bizarnim avanturama.
Zvaničnu najavu možete pročitati ovde:
http://vortodoxdeda.blogspot.com/2013/12/jojos-bizarre-adventure-part-3-glumacka.html
Mi smo vam obezbedili i prevod za tizer.
Uživajte!


Download:
BGA Dzozovr bizarne avanture  III - tizer.mkv

Novi Fairy Tail na proleće

U nedeljniku "Shonen Magazina" najavljeno je pokretanje Fairy Tail-a sledećeg proleća.


Originalni manga pisac Hiro Mashima je potvrdio u julu
da je nastavak Fairy Tail anime dobio zeleno svetlo.
Prvi deo serijala bio je pušten u Japanu oktobra 2009.god.
i trajao je do marta 2013.god. Funimation je predstavio
Fairy Tail anime i Fairy Tail film pod nazivom 
Fairy Tail : Priestess of the Phoenix. 
Datum početka emitovanja u evropi još nije poznat.


уторак, 24. децембар 2013.

Snima se nastavak filma Rurouni Kenshin


Saga  se nastavlja, nakon sjajnog uspeha koji je doživeo prvi film, ovog leta imamo čak dva nova nastavka.Rurouni Kenshin je doživeo svoju prvu filmsku ekranizaciju 2012. godine, dok nas na leto 2014. očekuju - Rurouni Kenshin : Kyoto Taika-hen (Rurouni Kenshin : The Great Kyoto Fire ) i Rurouni Kenshin : Densetsu no Saigo-hen (Rurouni Kenshin : The End of a Legend).
  Posle uspeha prvog filma, kako kritički tako i komercijalno, odlučeno je da se ovog leta izbaci ne jedan već čak dva nastavka sa starom formulom za uspeh - režiser filmova je Keishi Otomo, dok glavne uloge tumače Satoh Takeru kao Kenshin i Fujiwara Tatsuya kao Makoto.
 Sjajna zabava i odlična akcija koju smo imali prilike da vidimo u prvom delu ozbiljno prete da se ponove u nastavcima ,  tako da su ovi filmovi nešto čemu se treba radovati.



Naravno, filmovi su rađeni na osnovu istoimene mange koju je radio Nobuhiro Watsuki.A dok zajedno sa letom i toplijim danima strpljivo čekamo filmove da izađu tu je i tizer.Čisto da nam napravi zazubice naravno...



понедељак, 23. децембар 2013.

Pretty Rythm anime dobija prvi film na proleće



Članovi ekipe Pretty Rythm franšize su nedavno objavili da na proleće možemo očekivati dugometražni animirani film. Njena originalna forma je bila arkadna igra koja je bila izbačena 2011. godine, međutim, kasnije dobija manga, kao i anime adaptacije



Arkadna igra ima za ciljnu grupu devojke osnovnih škola. Priča prati idole koji se takmiče u emisiji Prism Show, koja uključuje klizanje, ples, pevanje i modu.


недеља, 22. децембар 2013.

JoJo's Bizarre Adventure Part 3 - glumačka postava i trejler



Na Jump Fest-u je objavljena glumačka postava za anime adaptaciju mange JoJo's Bizarre Adventure Part 3 autora Hirohikoa Arakia pod nazivom JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders.

Daisuke Ono - Jotaro Kujo
Unshou Ishizuka - Josef Joestar
Kenta Miyake - Mohammed Abdul
Daisuke Hirakawa - Noriaki Kakyoin
Fuminori Komatsu - Jean Pierre Polnareff
Takehito Koyasu - Dio
Na anime adaptaciju će raditi David Production pod nadzorom Naokatsua Tsudua i Kenichija Suzukija. Za scenario je zadužen Yasuko Kobayashi, Masahiko Komino je zadužen za dizajn likova.
Serija će biti premijerno prikazana 4. aprila 2014.godine.

Pogledajte prvi trejeler za ovaj anime:

субота, 21. децембар 2013.

Kill la Kill 012 - FANSUB






Ove nedelje malo ranije stiže prevod serije Kill la Kill.
Rjuko Matoi dolazi do svog vrhunca u borbi sa Nui Harime, koje je ubila Išina Matoia. Međutim, Kamui ne može više da izdrži i počinje da puca po šavovima... svi bitni likovi su se bacili u akciju!
Napokon saznajemo kako se zovu "makze", kako je Išin umro, kao i koji je plan imala gospa Kirjuin.
Sve u svemu, sjajna epizoda! :D

Video info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.81fps [Video]
Audio: AAC 44100Hz stereo [Audio]
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [Subtitle] Serbian, English


Download:
Kill la Kill 012

Izašla nova Naruto browser igra

Ultimate Naruto je nova popularna  browser igra bazirana na Naruto serijalu. Dešavanje igre se zasniva i obavlja u Naruto svetu , originalan izgled i jedinstvene gameplay karakteristike koje koriste najnovije broweser bazirane igre.
Ukoliko želite da proverite o kakvoj je igri reč samo izvolite

hvala ulipu za ovu vest

Stiže nova Digimon igra za PlayStation Vitu

Februarski broj magazina Shueisha V Jump je u nedelju najavio da će Namco Bandai Games u 2015. objaviti novu Digimon igru koja se zove Digimon Priča Sajberdetektiva (Digimon Story Cybersleuth) za Playstation Vitu. Igru su opisali kao "RPG trening u kome će vladati vrlina", u kome će igranje proći kroz četiri godine u kojima će Digimoni moći da evoluiraju. Igra će doneti mnogo novih mesta koja će moći da se istražuju, još Digimona koji će moći da se obučavaju i bolju grafiku. Igrači će čak moći i da izvedu svog Digimona u stvarni svet. Radnja priče opisuje Japan u bliskoj budućnosti, gde će igrači morati da rešavaju različite misterije u Digitalnom Svetu.
Očekuje se da će više informacija o ovoj igrici biti objavljeno na Jump Festu 21. i 22. decembra.



Ovo je jedna od mnogih igara koje je Digimon Game Project najavljivao/objavljivao poslednjih godina. Jedna PSP igra, čije je ime Digimon World Re:Digitize je bila objavljena 2012. Ekspanzija za 3DS je bila objavljena juna ove godine. Jedna iOS kardična borbena igra je bila najavljena i objavljena u jesen 2012. A najnovija objavljena igra, Digimon Adventure za PSP, sa pričom koja je potpuno ista kao u Digimon Adventure animeu, je iz ove godine.