субота, 28. децембар 2013.

Anime mirai projekat - download


Anime Mirai je projekat započet 2010. godine u Japanu koji za cilj ima promociju mladih japanskih animatora. Vlada je izdvojila određene fondove i u saradnji sa nekim od najpoznatijih studija za animaciju omogućila mladim autorima da naprave po jedan kratak film u trajanju od po 24 minuta gde je trebalo da pokažu svoje umeće.


Arve Rezzle: Kikaijikake no Yousei-tachi (Arve Rezle: Mehaničke vile) - ANIDB - je jedini Anime Mirai film koji nije nastao prema originalnom scenariju, već po romanu Jua Jamagućija. Priča zapravo predstavlja sajberpank bajku, u kojoj pratimo dečaka koji se bori da povrati dušu svoje mlađe sestre, nestalu u virtuelnom prostoru.
 Arve Rezzle - download


Bilijar smrti - ANIDB - Mladić i star završavaju, ne znaju ni sami kako, u baru gde se nalaze hostesa i barmen. Nakon popijenog pića kreće bilijar koji će odlučiti o njihovoj sudbini.
Bilijar smrti - download


Djudju igračka na naduvavanje - Pukapuka Dudu - ANIDB - (molimo prisutne da se ne smeju naslovu) predstavlja ostvarenje okrenuto ka mlađoj publici, a odlikuje se živopisnom animacijom podvodnog sveta.
Djudju igračka na naduvavanje - download


Gledam svoja posla - Shiranpuri - ANIDB - Priča inspirisana borbom protiv nasilja među decom u školi.
Gledam svoja posla - Shiranpuri - download


Guda - Buta - ANIDB - Jedan od retkih anime filmova gde su likovi životinje. Kicune je sin bogatog trgovca kog kidnašuju pirati kad on nađe mapu sa zakopanim blagom, a njegova jedina nada za spas je Buta, plaćeni samuraj.
Guda - Buta - download


Jedan-udarac Kizuna - Kizuna Ichigeki - ANIDB -Jedinstveni omaž ili parodija na neke od najpopularnije anime serije provučeni kroz jednostavnu, ali simpatičnu, pričicu o devojčici Kizuni.
Jedan udarac Kizuna - download



Patuljci iz komode - Tansu Warashi -ANIDB - Priča o devojci koja se seli u veliki grad i o ormaru koji joj majka šalje kao poklon...
Patuljci iz komode - Tansu Warashi - download


Little Witch Academia  (Škola za male veštice) - ANIDB - je do sada apsolutno najuspešniji film koji je Anime Mirai projekat izbacio. Filmić je postao čak toliko popularan da su na Kickstarteru u rekordnom roku sakupljeni novci da se animira druga epizoda (a možda čak i čitava serija).
Little Witch Academia  (Škola za male veštice) - download


Wasurenagumo - ANIDB - je priča o prodavcu antikvarnih knjiga koji za misterioznu mušteriju nabavlja redak stari svitak na kome je zabeležena legenda o pauku koji je zamalo sravnio Edo sa zemljom. Nedugo potom, neobičan pauk će ušetati i u njegov život.
Wasurenagumo - download


Super povrce - Torracman - ANIDB - Samo skinite i odgledajte... NO COMMENT!
Super povrce -Torracman - download


Ryo  (Rjo) - ANIDB - je kratka priča o dečaku koji je prilikom napada na Japan ostao bez oca i završava u internatu za obuku vojnika. Igrom slučaja pod svoju zaštitu prima ga Rjoma koji ga prihvata kao sina. Šogunat ubrzo vraća vlast caru i sve ono za šta se Rjoma borio propada.
Ryo  (Rjo) - download






2 коментара:

Анониман је рекао...

Link za Pukapuka Dudu ne radi (ne vodi nikuda).

Unknown је рекао...

Link je sređen i radi. :)

Постави коментар